Foto: DR

‘Alene i vildmarken’: Det er ekstremt dramatisk og ustabilt fra dag 1

DR er tilbage med en ny sæson af ‘Alene i vildmarken’, og vi har glædet os. Der er bare ikke noget som at se på folk, der fryser og ikke kan fange fisk.

Kan I huske hende der, som drak sit eget tis i ‘Alene i vildmarken’? Verdens fedeste person. Camilla hed hun, og nu er hun tilbage i vores tv, fordi man simpelthen har fået den geniale idé at hive tidligere deltagere med ind i den nye sæson af ‘Alene i vildmarken’.

Sæson 7 er en Greatest Hits-sæson, bare med begivenheder man ikke har set før. Jeg kan ikke være den eneste, der er en smule oppe at køre over at skulle være i selskab med Camilla, Victor, Anna-Caroline og alle de andre.

Derudover er det meste, som det plejer. Vi er i Salsvatnet i Norge, et illoyalt sted langt, langt væk, som den ene dag opfører sig som noget fra et eventyr, og den næste er ren Roskilde ’07. Vejrmæssigt en slags tyndskid.

Otte deltagere er så nu taget derop frivilligt for at, ja, overleve. Det er jo lidt banalt, men visse mennesker har en stor trang til at komplicere tingene for sig selv. Og man må bare sige, at folk, der fryser og bøvler med at fange fisk, er virkelig tilfredsstillende ‘godt det ikke er mig’-fjernsyn.

Sommetider sidder man endda og tænker, at man kunne have gjort det hele meget bedre, og det er nok lige præcis det spændingsfelt, der gør programmet så dragende.

Som vi plejer her på Heartbeats, vil vi følge med hver uge og rangere hver enkelt deltager i procent alt efter, hvor godt vi mener, de klarer den. Får man 100 procent, er man således en sikker vinder, men det får ingen.

Lige foreløbigt kan alt jo ske, og første afsnit afslørede ikke rigtig, hvad pokker Sanne, Rasmus, Birk og Anna-Carolina egentlig havde gang i. Så de må vente til næste uge med prognoserne.

Foto: DR

Victor: 5 %

Victor fra Værløse var med i sæson 5, og det var mildest talt fænomenalt. Han havde stort set ingen overlevelsesevner, men til gengæld et temperament som en to-årig.

Mandens stamina er også i denne sæson på niveau med et kogt suppehorn, og han sparker dag 1 i gang med en lur. Stille og roligt.

Derefter kaster han så op og får vel nærmest et ildebefindende. Det er ekstremt dramatisk og ustabilt, og man forstår slet ikke hvorfor. Har nogen for sjov fortalt ham, at det er ‘Horton Sagaen’, det her?

Hans egen analyse er, at hans energiniveau “ikke står ved magt”.

“Jeg giver ikke op på dag to eller tre. Not gonna fucking happen,” siger han så. Man er i tvivl.

På dag fire spiser han noget overraskende sin nødration, havregrød, som han kaster op. Det er en katastrofe. Det vilde er, at der tilsyneladende ikke er noget galt med Victor. Lægen kan i hvert fald ikke se problemet, og det skal Victor så lige have to minutter til at tænke over, før han melder sig ud af konkurrencen.

Det kom ikke som nogen stor overraskelse, men gid han var blevet lidt længere. Han bliver svær at undvære fra nu af. Alle varme tanker herfra.

Foto: DR

Camilla: 85 %

Det er svært ikke at have meget høje forventninger til den her fuldblods spirituella. Hun kom jo faktisk ret langt med sin kære kone sidste gang, og det er selvfølgelig også den store udfordring nu, at hun skal klare mosten alene.

Men Camilla har røv i de regnbuefarvede uldbukser, det har hun altså, og så kan hun jo tale med naturen. Til gengæld har hun ingen hæmninger.

På dag tre drikker hun sit eget tis. Og uanset, hvordan man vælger at se på det, så er det en karakterbrist med den slags masochistiske madvaner.

Det er en del af programmet, at deltagerne nu skal tage deres temperatur i numsen hver dag. Fantastisk beslutning.

Camilla tager ejerskab over situationen og vælger simpelthen at kigge dybt ind i kameraet, mens hun foretager målingen. Det var et meget intenst øjeblik. Lidt som at miste sin mødom igen.

Det virker som om, hun er et urokkeligt sted mentalt, og hvis hun bliver ved med at fange fisk, så har hun gode chancer for at komme langt. Vi krydser alt.

Foto: DR

Christian: 40%

Mand med hulemandsfuldskæg og en sjæl som en sødmælksbolle. Jeg aner ikke, hvor jeg har ham. Han er meget træt af, at hans habitat ligger i skyggen og bruger en masse kræfter på at komme væk, hvilket han så ikke rigtig kan.

Så overbeviser han sig selv om “måske” at blive, hvor han er efter at have grublet det meste af en dag væk. Puh, han rider ikke den dag, han sadler, og det kan man jo godt få lidt lange løg af.

Han fanger tre små fisk, som han tørsteger og kalder et “festmåltid”. Hvorfor siger de altid det i ‘Alene i vildmarken’? Det er knap nok et måltid. Fjeld-fetichister mister altid virkelighedssansen, så snart de har et bjerg indenfor en radius af 50 meter. Så er alt pludselig fantastisk.

Christians store problem er desuden, at han har en datter på to år derhjemme. Han knækker af savn før eller siden, det er næsten uundgåeligt andet.

Foto: DR

Jesper: 35 %

Midaldrende wannabe-indianer, som måske har røget lige lovlig meget fredspibe hjemmefra. I hvert fald opfører han sig fra start af ekstremt mildt overfor den åbenlyst barske situation, han er havnet i.

Alt er positiv psykologi for Jesper. Han finder på et tidspunkt en stor gren, hvilket han nærmest anser for et mirakel, til trods for at han vitterligt bor i en skov.

“Det er simpelthen så dejligt med sådan en kæp her,” siger han.

Øh.

Det ved jeg faktisk ikke, hvad jeg skal sige til. Men jeg kommer til at tænke på, hvornår det nu var, man forbød det hvide snit i Danmark.

Lige meget hvad, så må man bare sige, at Jesper faktisk lægger godt ud. Han finder kantareller og fanger en kæmpe fisk. Omvendt er det ret foruroligende, at han bliver snøret af et dyr, der næsten ikke engang har en IQ, nemlig en skrubtudse.

Heller ikke just optimistisk, at hans kropstemperatur falder drastisk efter et par dage. Det er ikke til at sige, hvordan det ender for Jesper, men vi lægger forsigtigt ud.

Footer graphics