10 film vi gerne vil se på OFF-festival 

En liderlig kat, en præst i helvedes forgård og siamesiske tvillinger ved en flod, er bare nogle af de ting, du kan opleve når Odense Film Festival løber af stablen. Vi har udvalgt 10 kortfilm fra festivalens program, som vi ikke kan vente med at se.

Film behøver ikke have en længde på to timer for at have meget på hjerte. Det beviser Odense Film Festival med deres festival dedikeret til kortfilm fra alle verdens lande. I år er ingen undtagelse, men med 129 kortfilm kan det naturligt være svært at vide, hvor man skal begynde. Vi har derfor samlet 10 af de film, vi glæder os mest til at se. 

Amala (Danmark) 
Teenageren Amalas familie er tamilsk, men bor i Danmark. Hun føler sig dog hverken dansk eller tamilsk og drømmer om at være barn af den danske nabofamilie. Dette gør sig især gældende, da hendes mor konfronterer hende med hendes danske kæreste. Dagen efter vågner Amala op hos naboerne, nu som en dansk pige kaldet Amalie.

Læs mere og bestil billetter her

Voice Activated (Australien) 
Trent er passioneret blomsterhandler, bud, og så stammer han, hvilket er et problem når man farer vild på vej til udbringning, og bilens gps kun fungerer gennem stemmeaktivering. ‘Voice activated’ er en tempofyldt komedie om at finde sin stemme, bogstavelig talt. 

Læs mere og bestil billetter her

Flesh of God (Argentina) 
Da en præst får et ildebefindende, bliver han bragt til en lokal shaman for at blive behandlet. Dette leder dog til en vild rejse ind til helvedes forgård, hvor straf, tortur, lava og dæmoner møder ham, alt imens helvede manifesterer sig i ham. 

Læs mere og bestil billetter her

Happy Bo’s Day (Kina) 
Med sit underholdende plot er denne film den mest absurde på listen. ’Happy Bo’s Day’ handler nemlig om en kat. En liderlig kat, som gennemlever dagen, hvor han blev kastreret om og om igen. 

Læs mere og bestil billetter her


Torn (Danmark) 
Da Saddam Husseins diktatur væltes, flytter Malik med sine forældre fra Sverige tilbage til det nu befriede hjemland, Irak. På trods af Maliks iranske ophav er overgangen til det nye liv dog ikke så lige til. Han kæmper med at føle sig til rette i sin nye tilværelse, hvor han føler sig isoleret og fremmed. 

Læs mere og bestil billetter her


Felt Cute (Island) 
11-årige Breki er altid i konflikt med sin søster. En dag, da familien er ude, sniger hun sig ind på søsterens værelse, og giver sig selv en make-over med søsterens tøj og make-up. Da resten af familien vender hjem, eskalerer den evige søskendefight i et endeligt opgør. 

Læs mere og bestil billetter her


Only in my Head (Nordirland & England) 
Livet på en elektrochokafdeling fortalt på film. I denne kortfilmdokumentar følger vi en række patienter gennem elektrochokbehandling, der skal afhjælpe deres psykiske problemer. Her får man indblik i kampen med de mange facetter af psykisk sygdom og de utroligt dedikerede medarbejdere. 

Læs mere og bestil billetter her


Skinned (Frankrig) 
Et par siamesiske tvillinger bor i et hus ved en flod. Det lyder umiddelbart som ren idyl, men i denne animationsfilm er det alt andet end idyl. ’Skinned’ er en fortælling fyldt med gys og absurditet. 

Læs mere og bestil billetter her


The Mad Woman and the Feminist (Spanien) 
Hvad vil det sige at være feminist i 2023? Det udforsker denne film gennem en ærlig dialog mellem mand og kone. Som samtalen bliver mere intens, bliver det også tydeligt, hvor forskelligt mænd og kvinder stadig opfatter verdenen. 

Læs mere og bestil billetter her


Ivalu (Danmark) 
Ingen kortfilm-festival uden Anders Walter, denne gang med filmen ‘Ivalu’. Ivalu er forsvundet, og mens hendes søster desperat leder efter hende, er faren tilsyneladende ligeglad. ’Ivalu’ er en intim og visuel stærk fortælling om Grønlands traumer set gennem børneøjne. 

Læs mere og bestil billetter her

Odense Film Festival løber af stablen fra d. 28. august til d. 3. september. Har du ikke mulighed for at deltage i selve festivalen kan du streame alle film i uge 35 og 36 på OFFstream.dk.Find mere om
Footer graphics