AV AV AV. Foto: Dennis Morton.

Ny tre-dages festival i København med musik, mad og masser af øl: “Øllet skal bære det hele”

Det prisvindende bryggeri ÅBEN står bag en ny festival, O, der ser dagens lys til august. Her vil musik, øl, kunst og gastronomi være i fokus, fortæller stifter Philip Hulgaard.

Fra første række til vandet vil festivalgæster næste år kunne opleve bands som When Saints Go Machine (DK) og Jayda G (UK), når den nye tre-dages festival O skydes i gang på Refshaleøen.

Fra den 11.-13. august vil den store, grønne plads Sønderhoved med udkig til Kastellet samle 5.000 mennesker om dagen til musik, gastronomi, kunstinstallationer og events.

Det er det danske bryggeri ÅBEN, der står bag, og ligesom på bryggeriets egne barer i Roskilde, København og Aarhus vil øllene få en helt særlig rolle på festivalen.

Det fortæller stifter af ÅBEN og initiativtager til festivalen Philip Hulgaard til Heartbeats:

Øl er et socialt bindeled. Når vi siger, at vi skal mødes, er det altid ‘skal vi ikke ud og have en øl?’. Den stemning vil vi gerne tage med ind på festivalen. Det er her, et helt arbejdsår kulminerer, og hvor det spontane får lov til at leve.”

ÅBEN blev grundlagt i 2017, og allerede to år senere blev det kåret som ‘Årets bryggeri’. Denne sommer har du kunnet finde deres pop-up bar i Den Grønne Kødby i København.

Men selvom ÅBEN er en stor succes, har bryggeriet haft svært ved at komme ind på de store festivaler, hvor de store etablerede bryggerier allerede dominerer. Og deltager de i traditionelle ølfestivaler, mangler musikken. Det forsøger Philip Hulgaard med O at gøre op med.

Bandet When Saints Go Machine er et musiknavnene på den nye festival. Foto: Daniel Hjort

“Øllet skal bære det hele, men ikke kun vores øl. Vi vil have alle de små nicheøl og mikrobryggerier ind med boder, så folk kan smage en masse forskelligt,” fortæller han.

Sammen med Live Nation arbejder ÅBEN på højtryk for at lukke de sidste aftaler med kunsterne fra ind- og udland. Allerede nu kan de dog løfte sløret for, at kunstnere som AV AV AV (DK), JEURU (US), Caribou (CA) og Courtesy (DK) kommer til at indtage festivalen.

Kunst og design

Det er dog ikke kun musikerne, der skal bære festivalen.

“Det bliver ikke som med Orange scene på Roskilde. Som gæster forventer vi i højere grad at blive stimuleret på mere end én måde. Derfor tænker vi meget design og kunst ind, så man bliver udfordret på flere sanser end bare musik. Hele oplevelsen skal være imponerende,” siger Philip Hulgaard.

Den kommende festivalsplads. Foto: Jonas Pryner

Det er et år siden, at initiativtagerne begyndte at brainstorme på festivalen og lede efter den perfekte lokation. Valget faldt på Sønderhoved, hvor Haven Festival tidligere holdt til.

“Det er perfekt i forhold til København. Man kan se vandet og føle sig tilpas væk fra hverdagen og byen, men samtidig komme hjem og sove og få et bad og være klar til næste dag,” siger ÅBEN-stifteren.

Partout-billetter til alle tre dage koster 800 kroner og er allerede sat til salg. Senere vil det også være muligt at købe endagsbilletter. Der vil være plads til 5.000 gæster om dagen.


Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Footer graphics