Liam Gallagher headliner Frederiksberg-festival

Den nye københavnske festival SYD FOR SOLEN offentliggør, at britrock-stjernen Liam Gallagher skal spille på festivalens første dag. Han er første af i alt tre hovednavne, der skal optræde på festivalen

Den nystiftede musikfestival SYD FOR SOLEN præsenterer torsdag de første navne, der skal spille til sommer. Og der er en decideret verdensstjerne iblandt dem.

Oasis-stjernen Liam Gallagher skal nemlig optræde på den Frederiksberg-baserede festival, ligesom danske PRISMA og de britiske bands Goat Girl og Black Honey er at finde på det af programmet, der nu er offentliggjort.

De fire skal alle spille på festivalens første af tre dage, fredag den 10. juni, og det kommer til at foregå i Søndermarken på Frederiksberg, ligesom de to andre dage vil gøre det.

Prisma Band Sirid Frida
Også danske PRISMA skal spille på SYD FOR SOLEN. Foto: Rita Kuhlmann

En stjerne om dagen

Ligesom Gallagher kommer de to andre datoer til at have hver et hovednavn, som dagen kommer til at kredse om, så dagene på den måde bliver hver deres helhedsoplevelse.

”SYD FOR SOLENs musikprogram bliver bygget op omkring tre hovednavne, der spiller hver deres dag. Vi kommer til at lave et massivt line-up omkring Liam Gallagher, der understøtter hans energi og troværdighed,” fortæller Nikolaj Thorenfeldt, CEO hos smash!bang!pow!, der står bag SYD FOR SOLEN.

“Det handler ikke nødvendigvis om genre, men om at skabe et helstøbt program, hvor man både kan opleve velkendte og nye ting på en enkelt dag,” uddyber han.

Skulle du af uransagelige grunde ikke kende til Liam Gallagher, så snakker vi altså om en sanger, som har stået front for titler som ‘Wonderwall’, ‘Some Might Say’ og ‘Rock ’n’ Roll Star’.

Efter tiden i Oasis og siden Beady Eye er Gallagher gået solo med indtil videre to plader, som begge er strøget til tops på de engelske hitlister. Op til sommerens festival udgiver han til maj sit tredje soloalbum ‘C’mon You Know’.

“Når vi taler om live rockmusik, så bliver det ikke større end Liam Gallagher. Han er noget nær den sidste tilbage af en uddøende race, for han har fra dag et været den fødte frontfigur, en autentisk entertainer og en rockstjerne af den gamle skole. Dem har vi ikke mange tilbage af. Men vi har Liam!” siger Xenia Grigat, som er programansvarlig for SYD FOR SOLEN.

Og man kan da også forvente et enkelt Oasis-nummer eller to på den danske festival. Inden turen går forbi Søndermarken optræder Gallagher nemlig to gange foran 160.000 mennesker i engelske Knebworth for at markere 25-året for Oasis’ gigakoncert samme sted.

En dagsbillet til SYD FOR SOLEN står i 650 kroner og kan erhverves på billetlugen.dk.


Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Footer graphics