Jada
Jada fotograferet af Petra Kleis

Musik i Lejet melder de første 6 navne ud. De er tilfældigvis alle kvinder

Prøver Musik i Lejet mon at komme den sædvanlige debat om manglende kvindelige artister i forkøbet ved at offentliggøre seks styks?

Debatten om manglen på kvindelige artister på de danske musikfestivaler, på hitlisterne og i koncertsalene har kørt en del år efterhånden. Men måske er der bevægelse. Det trak i hvert fald overskrifter og decideret shitstorm, da Forbrændingen i Albertslund kun bookede kvinder i 2019, og hver sommer melder debatten sig, når festivalernes programmer offentliggøres.

Forleden kom der så en undersøgelse af, hvem der bliver spillet på DR’s radiokanaler, som heller ikke så sådan helt lige ud. Ifølge sammentællingen så udgjorde kvinder kun 18,3 procent af danske hovedkunstnere på tværs af alle DR-radiokanaler i 2019. Mandlige kunstnere fyldte noget mere med 63,7 procent, skrev DR.

Musik i Lejet, strandfestivalen i Nordsjælland, bliver hvert år udsolgt uden at have meldt et eneste navn ud. Men nu offenliggøres så de første seks bookede. Som alle er kvinder. Tilfældigt? Måske. Måske ikke.

Tessa
Rapperen Tessa fra Hundige. PR-foto

I hvert fald kan de heldige 8.500, der fik en billet til 2020-MiL, høre følgende: Jada, Tessa, Clara, Kira Skov, Dopha og norske Fieh, et ottepersoners band fra Oslo, med Sofie Tollefsbøl i front.

Footer graphics