Alex Turner, Arctic Monkeys. Foto: Chris Pizzello/AP/Ritzau Scanpix

Heartbeats anbefaler: Nærværende podcast, nyt lovende forfatternavn og en guldgrube af sprøde covers

I denne uge drysser vi crispy covers ud over din playliste, podcast med Casper Christensen og en lovende debutant.

Legendarisk live-lounge 

Covernumre kan mildt sagt godt dele vandene. Det kan faktisk være frygteligt og næsten til at græde over, når endnu en ukulele-pige med spag stemme suger alt det, der var godt ud, ud af alt fra Beatles til Tracy Chapman, Radiohead og Nirvana. ‘Smells Like Teen Spirit’ er ikke lavet til at være nuttet. Punktum.  

Men det sker, at et cover kan tilføre en ny og ekstra crisp dimension fuld af lækkerhed til et i forvejen godt nummer. Lige præcis det har BBC’s Radio 1 specialiseret sig i i deres Live Lounge. Her går store kunstnere på scenen og nyfortolker en af deres kollegers sange, og resultaterne er som oftest helt geniale. Det er en guldgrube af musikalske overraskelser. En af mine personlige favoritter er Arctic Monkeys, der optræder med Drakes ‘Hold On, We’re Going Home’. Med et forvandler hittet sig fra mellow og smøragtig ‘armen i karmen’-musik til en gedigen og upoleret britisk pub-banger.  

Du kan finde Radio 1’s Live Lounge på BBC’s hjemmeside, men også på Spotify og YouTube, hvor du også kan se optrædenerne.

/Louise Elly Meyer

Nærværende podcast med Casper Christensen

‘Casper 3080 Tikøb’ er en podcast lavet af Casper Christensen. Jeg har været en trofast lytter, siden podcasten startede for næsten et år siden, og jeg bliver stadig overrasket over hans valg af gæster. Dette er positivt ment, for noget af det fede ved denne podcast er, at alle hans gæster er vidt forskellige. De har forskellige baggrunde, jobs og politiske holdninger, men han møder dem alle fordomsfrit og med samme åbne nysgerrighed. Det kommer der nogle ret fine samtaler ud af.

Den imponerende række af gæster spænder fra Alex Vanopslagh til Maj My Humaidan og en masse andre interessante personligheder som Mads Brügger, Sussi La Cour og Daniel Rye. I den seneste episode taler han med tidligere blærerøv Mads Christensen.

De taler om at befinde sig i en selvmordstruende krise, om at gå i terapi, om toksisk maskulinitet og meget andet. Alle sammen svære emner at snakke om. Men det fungerer, fordi Casper selv tør at være sårbar og stille de svære spørgsmål, hvilket tydeligt smitter af på hans gæster. Det er virkelig en anden Casper, end ham man kender fra ‘Klovn’, for som han selv siger, er han færdig med overfladisk hyggesnak, automatsvar og rygklapperi.

/Asger Lorenzen

Freaks-fortællinger

Engang imellem dukker der et forfatternavn op, som på en ny og præcis måde skildrer danskerne i udkanten af landet på en sjov og rørende måde. Der har senest været navne som Knud Romer og Thomas Korsgaard, og nu kommer Christian Mohr Boisen altså med sin debutroman og skriver sig flot ind i den række. Jeg har kendt ham i mange år, og jeg ved, han vil krympe sig ved sammenligningen, men det er ikke desto mindre fortjent. Erindringsbogen ’Helsinge evangeliet’ bringer alle de farverige karakterer fra provinsbyen i 80’erne frem til live og minder os om en tid før iPhone, inklusion og Aula. Det er dog ikke kun rosenrød nostalgi. Et følsomt barn (som han beskriver sig selv) fik rigeligt med knubs undervejs af et lokalsamfund, der nok havde mange særlinge, men som langt fra altid behandlet dem ordentligt.

Det her kan blive en af årets debutromaner.

/Emil Norsker

LÆS OGSÅ:

Footer graphics