marie kondo
Screenshot fra en af Marie Kondos folde-tøj-guidevideoer

Morgenbeats: Ja, du ved jo nok godt, hvad du skal denne uge…

… du skal nemlig holde dig helt i ro, skal du. Men derfor behøver man jo ikke gå ned på idéer til at holde sig beskæftiget.

1. Kunstnerisk nødhjælp

Mathæus Bech er klædt på og klar til at spille for dig.

Cabin fever. Kan du mærke det? Ingen arrangementer, ingen bytur, ingen koncerter. Selvom det ikke er sjovt at være inden døre for længe, så er det særligt ikke sjovt for de musikere, som skulle have stået på scenen og tjent til huslejen. Efter regeringen onsdag aften kraftigt opfordrede alle kulturinstitutioner til at holde lukket, blev de fleste koncerter i landet aflyst. Det fik den danske bassist Mathæus Bech til at tage initiativ til Danmarks første virtuelle spillested. Det betyder, at din stue igennem hele epidemien kan blive centrum for en gratis koncert hver aften med nogle af de kunstnere, som nu bliver arbejdsløse. Coronakoncerter.dk hedder initiativet, og de håber på at kunne præsentere én koncert hver aften kl. 20, så længe spillestederne er lukket ned. Den første virtuelle koncert var af det københavnske indieband Knægt, hvor omkring 500 ’koncertgængere’ så med bag skærmen. Den 22. marts er det Lydmor som går på scenen, og rygterne siger, at Bisse også i snak til at give koncert. Se med her, og støt musikerne via MobilePay.

2. Absolut eskapisme

Det er måske ikke lige til at se det, men Evan Rachel Wood er faktisk en robot. Foto: HBO Nordic

Yes, det er corona-karantæne dag 1, men det er også dagen, hvor en af Heartbeats’ absolutte yndlings-serier kommer med sin længe ventede sæson 3. I en eller anden ikke nærmere defineret fremtid tager velstående mennesker på oplevelsesrejser i den gigantiske forlystelsespark, ‘Westworld’, som er befolket med robotter, der til forveksling ligner mennesker. Dem kan man så forlyste sig med, som man vil, hvilket inkluderer masser af sex, skyderier og slåskampe. Men Westworld gemmer også på mange hemmeligheder, og robotterne er selvfølgelig ikke helt så dumme, som man skulle tro… se den før Siri.

3. Føljeton er karantæne-gratis

På Heartbeats opfatter vi Føljeton-folkene som en nær slægtning, en sød fætter der ofte kommer til kaffe, og mange har møderne været mellem de to redaktioner om en eller anden form for samarbejde. Det sker sikkert lige pludselig. Men indtil videre vil vi da lige blæse i trompeten for Føljetons seneste tiltag, hvor du de næste 2 uger kan læse med på nyhedsbrevet uden abonnement helt gratis.

4. DOX genopstår som digital festival

Mange har de oplysende, rørende, overraskende og provokerende oplevelser været på dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX gennem årene. I år er festivalen coronaramt og aflyst. Men heldigvis er festivalen på vej i en ny digital version. Normalt skulle festivalen løbe 18.-29. marts, så lad os da se en masse højkvalitetsdokumentarfilm hos DOX der, når deres online-festival er oppe at køre.

5. Og så kan man jo også…

marie kondo
Nøøøj, hvor hun kan, hende Marie Kondo.

…Fermentere, bage, sortere, spire ting, havearbejde, forårsrengøring, vinduespudsning, selskabslege, skrive papirbreve, lave de der fotoalbums med printede fotos man ellers aldrig får lavet, lære et nyt instrument, der er ret gode videoer på YouTube hvor man kan lære at crawl svømme, få helt styr på bækkenbunden med knibeøvelser med app’en Knibetid, genlæse alle Tintin-albums, omplante alle potteplanter. Eller gøre som Marie Kondo og rydde op. Læs Cecilie Wortzigers historie om oprydningsguruen her.

Footer graphics