Simon Løffler. Foto: PR

Spor Festival i Aarhus er i gang: Her er tre bud på, hvad du skal se

Mennesker, der siger som en ræv, og tre kvindelige trommespillere, der straffer en tromme. Der er lidt af hvert på programmet til Spor Festival. Vi har fundet tre af de mest spændende.

Festivalsæsonen er over os. Det betyder høj sol og iskolde fadøl på træflisbelagte grønne områder over hele landet, men i det gigantiske danske festivallandskab gemmer der sig også nogle niche-festivaler, der er et besøg værd.

Blandt andet den aarhusianske Spor Festival, der kører lige nu, og som er Nordens førende inden for lyd- og tonekunst. Skørt ikke?

Vi har tjekket programmet ud og har fundet tre hidden gems, der lyder… interessante. Og dem guider vi til her. 

Menneskelige dyrelyde

Hvad er menneskeligt og hvad er dyrisk? Et spørgsmål, der er blevet stillet siden tidernes morgen, og som komponisten Simon Løffler også har sat sig for at give sit svar på. Gennem flere år har han udviklet performancen ‘Animalia’, hvor bevægelse, lyde og instrumenter undersøger, om mennesker kan portrættere det dyriske. Vi kommer vidt omkring i både høje rævehyl og brede vingefang, og det ligner med garanti ikke noget, du har set før.

Lokation: Teater Refleksion. Fredag kl. 17-18.

Krigeriske kvinder

Var det noget med tre kvindelige percussionister, der straffer trommerne i en fortælling om krig og moderskab? Det lyder voldsomt, og det er det måske også. Gruppen Datterselskabet kommer nemlig til Spor Festival med Mother Soldier, der på musikdramatisk vis præsenterer os for historiens mange kvindelige krigere. Hvilken mulighed for at rase løs, om det så er alle verdens krige eller the mental load, der trykker. 

Lokation: Den Rå Hal. Lørdag kl. 17.00-17.45.

Sær obo på søndag

Du har sikkert ikke hørt om hverken den islandske komponist Bára Gísladóttir eller det engelske Riot Ensemble, men det får du nu mulighed for på søndag, når de indtager Åbne Scene på Godsbanen. Det sker med et 65-minutter langt værk med den mundrette titel ‘The moon is an eye is a pond and so on and so forth’, som faktisk er et bestillingsværk til en helt anden festival. Men det skal man ikke hænge sig så meget i. Attraktionen er den samme, når det 14 mand store orkester fanger an på alt fra obo til bratsch, cello og kontrabasser for at fremføre værket. Genremæssigt er vi ude i noget, der nok bedst kan beskrives som klassisk avantgarde, og selvom det måske lyder rimelig utilgængeligt, er klanguniverset på sådan nogle klassiske instrumenter som bekendt noget af det smukkeste. Navnlig når det skabes af nogle af de mest fremtrædende solister i Europa. Og det er tilfældet her.

Lokation: Åbne Scene. Søndag kl. 19.30-20.35.


Spor Festival foregår forskellige steder i Aarhus fra den 22.-26. maj. 
Billetter fra 100,- kr. 
Se mere på sporfestival.dk 

Find mere om
Footer graphics