pelsfarm
Foto: Dzīvnieku brīvība (flickr)

Slut med pels: Tyskland lukker sin sidste pelsfarm, og de internationale modeuger siger fra

De tyske pelsfarme havde ellers fået indtil 2022, men grundet pres fra aktivister og statskontrol har ejeren valgt at dreje nøglen om på den sidste tyske pelsfarm før tid.

I år 2000 forbød Storbritannien pelsdyrfarme, i 2004 fulgte Østrig trop, og i 2017 blev det Tysklands tur. Dengang sagde regeringen, at farmene skulle lukke indenfor en femårig periode. Men allerede nu er den sidste tyske minkfarm lukket.

Ifølge dyrerettighedsaktivist-organisationen PETA er den sidste tyske pelsavler lukket, fordi han bl.a. blev udsat for hyppige og uventede inspektioner. Det skriver onlinemediet Live Kindly via PETAs tyske afdeling.

Store modehuse som Armani, Versace og Tom Ford er begyndt at sælge det såkaldte ’faux fur’, der er en slags kunstig pels. Også modeugerne i Amsterdam og London er blevet pelsdyrs-fri.

”Amsterdam Fashion Week er stolte af, at vi i samarbejde med PETA nu er en pels-fri platform,” sagde direktør Danie Bles i en pressemeddelelse.

Vores skandinaviske naboer i Norge har også vedtaget en lov, der forbyder pelsfarme fra 2025. Landet er med sine 300 pelsfarme en stor producent, der ifølge PETA slår 700.000 minke og 110.000 ræve ihjel hvert år. Også Tjekkiet er kommet på banen med et forbud, mens flere andre europæiske lande har indført strammere reguleringer af pelsindustrien, herunder Bosnien, Hercegovina, Holland, Kroatien, Makedonien, Serbien og Slovenien.

USA er imidlertid noget langsommere, og det er kun storbyerne San Francisco, Los Angeles og New York, der har indført et forbud mod salg af dyrepels.

Find mere om
Footer graphics