Kathrine_Heindahl

’Øjeblikket’ med håndboldspiller Kathrine Heindahl:  ”Der er jeg ikke i tvivl om, at jeg har sat mine ben på russisk grund for sidste gang”

Eller vælg, hvor du vil lytte
Foto: Kristina Pedersen

’Øjeblikket’ med håndboldspiller Kathrine Heindahl:  ”Der er jeg ikke i tvivl om, at jeg har sat mine ben på russisk grund for sidste gang”

Eller vælg, hvor du vil lytte

I sæsonafslutningen af ’Øjeblikket’ tager Sarah Bro på besøg hos stregspilleren Kathrine Heindahl på hendes hjemmebane hos Team Esbjerg. Hendes nylige knæskade betyder, at hun lige nu bruger mere tid i genoptræningslokalet end på banen, men i denne episode fortæller Kathrine Heindahl også om et øjeblik, der fik stor betydning for hendes karriere, selvom det intet havde med håndbold at gøre.

Sponsoreret En del af serien:

Øjeblikket

'Øjeblikket' er en podcast fra Danske Spil i samarbejde med Heartbeats.

Der er nogle afgørende øjeblikke i enhver stor sportskarriere, hvad enten det er skuffelser eller sejre. Hvad enten det sker ved det første stævne eller den sidste store slutrunde. Det er de momenter, der alle er med til at skabe en topatlet.

Sarah Bro besøger en række af Danmarks bedste idrætsprofiler på deres egen hjemmebane og prøver selv sporten på egen krop. Her fortæller atleterne om de mange timer, de har slidt, og hvordan deres bagland har båret dem frem mod toppen.

Danske Spil sender hvert år overskuddet fra lotterierne direkte til udlodningsmidlerne, og sidste år var der mere end 1,5 mia. kr. til idræts-, kultur- og foreningslivet i Danmark. Overskuddet fra de øvrige selskaber går tilbage til staten – til gavn for os alle.

Med en Kalashnikov i armene skød Kathrine Heindahl sin internationale håndboldkarriere for den russiske storklub CSKA Moskva i gang. Kort efter hendes ankomst til Rusland i 2020 poserede den 32-årige stregspiller fra Nyborg nemlig til håndboldklubbens årlige fotokalender, som blev skudt på landets militærhistoriske museum.  

”Jeg er kommet til en militærklub i Rusland. Selvfølgelig er det helt ude af en tangent. Det ville aldrig være gået i Danmark, men det var jo også lidt det jeg søgte,” siger Kathrine Heindahl om den surrealistiske oplevelse. 

Mødet med den russiske militærverden blev blot et af mange, eftersom Kathrine Heindahl i sin første sæson hos CSKA Moskva sikrede sig det nationale mesterskab med klubben, hvilket bød på både lykønskninger fra militærets generaler, og en hyldest af holdet i det russiske forsvarsministerium, fortæller hun.

Små to år efter hendes ankomst til Rusland, måtte Kathrine Heindahl dog konfronteres med det russiske militær på en mere ubehagelig måde, da hun denne gang så det i aktion på tv fra sit sommerhus i Danmark.

”Der kører billeder af tanks og kampvogne, og du kan bare se, at der er krig i Europa. Der er jeg ikke i tvivl om, at jeg har sat mine ben på russisk grund for sidste gang. Jeg skal ikke tilbage og spille i CSKA (…) Jeg havde en fantastisk tid, og det er et år og otte måneder, som jeg virkelig ikke ville have været foruden, men det der var bare større end min lillebitte håndboldkarriere,” fortæller Kathrine Heindahl, om det øjeblik, hvor hendes internationale eventyr kom til en ende.

Tessa og Himmelhunden

Under sin internationale karriere i Rusland, fik Kathrine Heindahl et snært af sportslig hjemve, da hun sammen med det danske kvindelandshold fejrede sejren over Spanien i bronzekampen til VM i 2021. Der var nemlig især en ting, som hun savnede ved de danske sejrsfester.

”Det der med, at der i omklædningsrummet bliver spillet mega meget dansk musik. Også på vej hjem fra kampene, om det så er Himmelhunden, eller om vi hører Tessa. Det er et vildt bredt spektrum. Alle kender de samme sange,” fortæller Kathrine Heindahl om de danske kvinders fejring af den sejr, der også sikrer dem deltagelse til OL i Paris til sommer, og dermed bryder deres 12 år lange fravær fra legene.  

”Landsholdet fik endnu mere betydning for mig ved også at være udenlands. Det var virkelig som at komme hjem. Det er bare det største at repræsentere det danske flag og få lov til at kæmpe for medaljer til Danmark,” siger Kathrine Heindahl, og understreger, hvor stolt hun er over at være en del af det landshold, som har fået de danske kvinder tilbage i verdenseliten. 

Lyt til sæsonfinalen af ’Øjeblikket’, hvor håndboldspiller Kathrine Heindahl også fortæller om den knæskade, som sendte hende på en følelsesmæssig rutsjebanetur, der overbeviste hende om, at hun ikke kunne deltage ved OL i Paris i 2024 med det danske kvindelandshold.

Footer graphics