’Øjeblikket’ med dressurrytter Cathrine Laudrup-Dufour: ”Min kone synes jeg er rablende sindssyg. Det synes de fleste omkring mig”

Eller vælg, hvor du vil lytte
Foto: Kristina Pedersen

’Øjeblikket’ med dressurrytter Cathrine Laudrup-Dufour: ”Min kone synes jeg er rablende sindssyg. Det synes de fleste omkring mig”

Eller vælg, hvor du vil lytte

Med klare ambitioner om at få en medalje med hjem deltager Cathrine Laudrup-Dufour i dressurridning ved OL i Tokyo 2021. Hun er klar til at vinde, men med to fjerdepladser brister drømmen. I fjerde episode af ’Øjeblikket’ fortæller hun om, hvor vigtigt det alligevel er at drømme højt og omgive sig med de rette mennesker.

Sponsoreret En del af serien:

Øjeblikket

'Øjeblikket' er en podcast fra Danske Spil i samarbejde med Heartbeats.

Der er nogle afgørende øjeblikke i enhver stor sportskarriere, hvad enten det er skuffelser eller sejre. Hvad enten det sker ved det første stævne eller den sidste store slutrunde. Det er de momenter, der alle er med til at skabe en topatlet.

Sarah Bro besøger en række af Danmarks bedste idrætsprofiler på deres egen hjemmebane og prøver selv sporten på egen krop. Her fortæller atleterne om de mange timer, de har slidt, og hvordan deres bagland har båret dem frem mod toppen.

Danske Spil sender hvert år overskuddet fra lotterierne direkte til udlodningsmidlerne, og sidste år var der mere end 1,5 mia. kr. til idræts-, kultur- og foreningslivet i Danmark. Overskuddet fra de øvrige selskaber går tilbage til staten – til gavn for os alle.

Den 10-årige Cathrine Laudrup-Dufour står ved køkkenbordet i sit barndomshjem i Hvalsø. Sammen med sine forældre er hun i gang med at købe en ny og bedre pony.

”Hvad vil du egentlig med det der ridning?”, spørger hendes far.

”Jamen jeg drømmer om en dag at ride EM,” lyder det fra den lille pige, der har gået til ridning, siden hun var fem år gammel og set op til de professionelle ryttere.

Målsætningen bliver taget alvorligt, og familien finder en træner, der former Cathrine Laudrup-Dufour og får hende på ponydressurlandsholdet som blot 12-årig. Det bliver også grundlaget for, at hun i 2019 slår verdensetteren til det svenske Grand Prix-stævne på den hest, hun fik som 10-årig.  

”Hvis træneren ikke ved, at man drømmer om at komme til OL en dag, hvordan skulle han eller hun så nogensinde kunne presse dig derhen, hvor du kommer ud over kanten og virkelig bliver dygtigere? Man gør sig mega sårbar, når man tør at drømme stort, fordi man netop også bliver holdt op på det de dage, hvor man ikke gider.”

Sammen med sin kone, Rasmine Laudrup-Dufour, bor og arbejder 32-årige Cathrine Laudrup-Dufour i dag på en gård i Fredensborg, hvor der fortsat er plads til at drømme stort. Det er her Sarah Bro i fjerde afsnit af ‘Øjeblikket’ snakker med dressurrytteren om de øjeblikke, som har været afgørende for, at hun i dag kan pryde CV’et med et hav af medaljer samt deltagelse ved EM, VM og OL. 

“Jeg havde fået nok af, at heste skulle stå foran alt andet”

Da OL i Tokyo afholdes i 2021, er timingen uheldig, fordi Cathrine Laudrup-Dufours nye konkurrencehest, Bohemian, ikke er i topform. Derudover er hun blot en måned inden OL flyttet sammen med sin kone på den store bondegård, som huser 25 heste.

Det ændrer dog ikke på, at Cathrine Laudrup-Dufour som får store ambitioner – hun vil have metal med hjem. Men med to fjerdepladser brister drømmen. 

”Altså der var jeg virkelig sådan, shit, der ville jeg bare hjem. Der havde jeg bare fået nok af OL. Jeg havde fået nok af, at heste skulle stå foran alt andet. Jeg ville bare hjem og have styr på vores liv sammen. Det er sportsligt min største skuffelse nogensinde.” 

Hendes præstation ved det corona-prægede og dermed publikumsløse OL i Tokyo gjorde Cathrine Laudrup-Dufour opmærksom på, hvor vigtigt det er for hendes præstation, at hun også har “mere almindelige” folk omkring sig, som kan lade hendes batterier op, når det hele spidser til.

“Min kone synes jeg er rablende sindssyg. Det synes de fleste omkring mig, fordi jeg nok er lidt sindssyg(…) Så der sagde jeg virkelig bare sådan, jeg kommer ikke til at tage afsted til noget OL mere, hvis ikke Ras tager med. Det er simpelthen ikke det værd.”

Lyt med i ’Øjeblikket’, når Cathrine Dufour fortæller mere om, hvordan det var at slå verdensetteren i dressur, hvad hun føler op til det næste OL, og hvordan hun også har brug for mennesker, som ikke er ligeså ’sindssyg’ som hende selv. Podcasten ’Øjeblikket’ udkommer hver anden uge – her på Heartbeats eller der hvor du lytter til din podcast. 

Footer graphics