’Øjeblikket’ med Ida Mathilde Steensgaard: ”Jeg stod uden hud på hænderne og blødte helt vildt. Dér tvivlede jeg på hele min karriere”

Eller vælg, hvor du vil lytte

’Øjeblikket’ med Ida Mathilde Steensgaard: ”Jeg stod uden hud på hænderne og blødte helt vildt. Dér tvivlede jeg på hele min karriere”

Eller vælg, hvor du vil lytte

Da Ida Mathilde Steensgaard som barn prøvede kræfter med alverdens sportsgrene, stod det ikke skrevet i stjernerne, at hun skulle ende som eliteatlet. Men for 10 år siden opdagede hun OCR-løb og derefter udviklede hun sig lynhurtigt til en af verdens bedste.

Sponsoreret af:
Sponsoreret En del af serien:

Øjeblikket

'Øjeblikket' er en podcast fra Danske Spil i samarbejde med Heartbeats.

Der er nogle afgørende øjeblikke i enhver stor sportskarriere, hvad enten det er skuffelser eller sejre. Hvad enten det sker ved det første stævne eller den sidste store slutrunde. Det er de momenter, der alle er med til at skabe en topatlet.

Sarah Bro besøger en række af Danmarks bedste idrætsprofiler på deres egen hjemmebane og prøver selv sporten på egen krop. Her fortæller atleterne om de mange timer, de har slidt, og hvordan deres bagland har båret dem frem mod toppen.

Danske Spil sender hvert år overskuddet fra lotterierne direkte til udlodningsmidlerne, og sidste år var der mere end 1,5 mia. kr. til idræts-, kultur- og foreningslivet i Danmark. Overskuddet fra de øvrige selskaber går tilbage til staten – til gavn for os alle.

For mange af Danmarks bedste sportsfolk går der en lige linje fra leg i barndomsklubberne og til livet som topatlet. For Ida Mathilde Steensgard blev sporten dog først rigtig seriøs, da hun var færdig med gymnasiet og stod midt i en længere videregående uddannelse. Her stødte hun for første gang på disciplinen OCR-løb (Obstacle Course Running), som skulle ende med at forvandle hendes liv.

I podcasten ’Øjeblikket’ møder Lisbeth Østergaard nogle af Danmarks dygtigste atleter indenfor deres felt. Her fortæller de deres personlige historier og om de afgørende øjeblikke, som har formet dem både på og udenfor banen.

Obstacle Course Running er en form for forhindringsløb, hvor man skal kombinere løb, styrke og teknik. En perfekt kombination for Ida Mathilde Steensgaard, som hurtigt viser talent og udvikler sig til en af de bedste kvindelige udøvere i verden. Men selv for et naturtalent, så kan den nyfundne tilværelse som topatlet være udfordrende.

”Jeg stod i 2019 og genovervejede hele min karriere som OCR-atlet, da jeg havde flået mine hænder så meget op, at jeg havde næsten ingen hud tilbage og blødte helt vildt. Og så står jeg der og putter mine hænder ned i jord for at stoppe blodet, så jeg kunne holde fast i nogle greb. Det var godt nok lidt et lavpunkt.”

Til EM i 2019 peaker frustrationerne for Ida Mathilde Steensgaard, da hun ved en af forhindringerne diskvalificerer med blødende hænder. En oplevelse, som blev tilføjet til det EM-kompleks, der fik hende til at tvivle på sig selv, da hun gang på gang var mislykkedes med at indfri egne forventninger til EM.

 ”Jeg har jo klaret det godt til VM, men hvad, der har været lidt mystisk, er, at jeg har klaret det helt absurd dårligt til Europamesterskaberne, hvilket altid har været lidt sådan en kniv i hjertet.”

Tvivlen efter EM-nederlaget i 2019 blev forvandlet til motivation, men corona gjorde ventetiden på en ny mulighed for at gå efter EM-titlen lang. Den brugte Ida Mathilde Steensgaard på at finde balancen mellem livet som atlet og hendes bijob hos Novo Nordisk.

Hun arbejder 12 timer om ugen for medicinalvirksomheden for at gøre brug af sin uddannelse og få et afbræk fra træningstider, rejsedage og travle løbskalendre. I år stod hun så igen til EM for at vise sig selv og resten af verden, at hun virkelig er en af Europas dygtigste OCR-løbere.

I podcasten ’Øjeblikket’ kan du høre, hvordan EM-hævntogtet udspillede sig og finde ud af, hvordan et islandsk træningscenter kan blive startskuddet på en OCR-karriere.

’Øjeblikket’ er en podcastserie fra Danske Spil, som hvert år sender deres overskud tilbage til fællesskabet. Overskuddet fra Danske Spils lotterier går direkte til udlodningsmidlerne, og sidste år var der mere end 1,5 mia. kr. til idræts-, kultur- og foreningslivet i Danmark. Overskuddet fra de øvrige selskaber går tilbage til staten – til gavn for os alle.

Find mere om
Footer graphics