’Øjeblikket’ med bordtennisspiller Peter Rosenmeier: ”Gnisten var væk. Der var ikke mere at spille for”

Eller vælg, hvor du vil lytte
Foto: Kristina Pedersen

’Øjeblikket’ med bordtennisspiller Peter Rosenmeier: ”Gnisten var væk. Der var ikke mere at spille for”

Eller vælg, hvor du vil lytte

Peter Rosenmeier brugte i syv år alle sine vågne timer på at træne, så han kunne vinde en guldmedalje ved de paralympiske lege i Beijing i 2008. I denne episode af ’Øjeblikket’ fortæller han om bagsiden af medaljen, da det rent faktisk lykkedes.

Sponsoreret En del af serien:

Øjeblikket

'Øjeblikket' er en podcast fra Danske Spil i samarbejde med Heartbeats.

Der er nogle afgørende øjeblikke i enhver stor sportskarriere, hvad enten det er skuffelser eller sejre. Hvad enten det sker ved det første stævne eller den sidste store slutrunde. Det er de momenter, der alle er med til at skabe en topatlet.

Sarah Bro besøger en række af Danmarks bedste idrætsprofiler på deres egen hjemmebane og prøver selv sporten på egen krop. Her fortæller atleterne om de mange timer, de har slidt, og hvordan deres bagland har båret dem frem mod toppen.

Danske Spil sender hvert år overskuddet fra lotterierne direkte til udlodningsmidlerne, og sidste år var der mere end 1,5 mia. kr. til idræts-, kultur- og foreningslivet i Danmark. Overskuddet fra de øvrige selskaber går tilbage til staten – til gavn for os alle.

”På intet tidspunkt har jeg overvejet hvad der skulle ske bagefter. Det var som om, filmen bare blev slukket,” siger Peter Rosenmeier, og knipser med de eneste to fingre på hans venstre hånd.  

Den samme hånd, som han dagligt ifører sin datters gamle sok og glider ind i et specialdesignet bordtennisbat. Den hånd, som sikrede ham den første paralympiske guldmedalje i Beijing i 2008. 

Det var netop i det øjeblik, hvor Peter Rosenmeiers drøm gik i opfyldelse, men også et øjeblik, der vendte alting på hovedet. 

På trods af syv års forberedelse havde han nemlig aldrig forberedt sig på, hvad der ville ske, hvis han rent faktisk vandt – og det sendte ham ned i et sort hul. 

”Bordtennis fyldte ingenting for mig. Jeg stoppede ikke, jeg trænede stadig væk, men jeg meldte afbud til EM året efter, og spillede ikke rigtig nogen internationale turneringer. Gnisten var væk. Der var ikke mere at spille for,” siger Peter Rosenmeier.

”Faktisk så kommer jeg kun op af det hul fordi jeg får min første datter, som vender alt det der på hovedet,” fortæller han Sarah Bro, som i denne episode af ’Øjeblikket’ er taget ud til Idrættens Hus i Brøndby, for at besøge den danske atlet, som har forventninger om at deltage ved sit sjette PL til sommer.  

”Det handler nok om, at jeg ser ud, som jeg gør”

Fundamentet for det hårde arbejde, som førte til den antiklimatiske PL-sejr, lagde han allerede i 2001. I 1.g delte han nemlig sine ambitioner med den daværende ungdomslandsholdstræner, som til hans overraskelse tog ham på ordet.    

Det øjeblik fik stor betydning for Peter Rosenmeier, som lige var startet i gymnasiet og kunne se et mønster gentage sig. 

”Der begynder at komme privatfester og jeg registrerer hurtigt, at nu begynder mit netværk at finde sammen på kryds og tværs, og det er ligesom om at det ikke rigtig falder min vej(…) For mig var det meget naturligt at sige; det handler jo nok om, at jeg ser ud som jeg gør,” siger han.    

Bordtennishallen blev derfor et frirum for Peter Rosenmeier, som stadig bruger sporten til at undslippe de ting, som fylder i hverdagen i dag. 

”Om det er et bassin man hopper ned i, eller om det er i en bordtennishal, så lukker man jo ned for alt andet, fordi man skal være der fuldt ud når man nu er der”, fortæller Peter Rosenmeier, som er kvalificeret i gruppen for stående atleter med det største handicap, når han deltager i bordtennis ved de paralympiske lege.

Lyt med i ’Øjeblikket’, når Peter Rosenmeier fortæller mere om Danmarks tiltagende mediedækning af de paralympiske lege, og om hvordan den har haft en stor betydning for ham ved flere af hans deltagelser. Podcasten ’Øjeblikket’ udkommer hver anden uge – her på Heartbeats eller der hvor du lytter til din podcast.

Footer graphics