Ny sæson af ’Øjeblikket’ får topsvømmer Sarah Bro som vært: Hør første afsnit med Lisa Gjessing her

Eller vælg, hvor du vil lytte

Ny sæson af ’Øjeblikket’ får topsvømmer Sarah Bro som vært: Hør første afsnit med Lisa Gjessing her

Eller vælg, hvor du vil lytte

Tidligere svømmer og OL-deltager Sarah Bro tager i denne nye sæson af ’Øjeblikket’ ud og besøger nogle af Danmarks dygtigste atleter for at finde de afgørende momenter, der har defineret deres karriere og liv. Paralympisk guldvinder i taekwo Lisa Gjessing er første gæst, der fortæller om en grundlæggende tro, selv da hun fik amputeret sin venstre hånd og noget af armen.

Sponsoreret af:
Sponsoreret En del af serien:

Øjeblikket

'Øjeblikket' er en podcast fra Danske Spil i samarbejde med Heartbeats.

Der er nogle afgørende øjeblikke i enhver stor sportskarriere, hvad enten det er skuffelser eller sejre. Hvad enten det sker ved det første stævne eller den sidste store slutrunde. Det er de momenter, der alle er med til at skabe en topatlet.

Sarah Bro besøger en række af Danmarks bedste idrætsprofiler på deres egen hjemmebane og prøver selv sporten på egen krop. Her fortæller atleterne om de mange timer, de har slidt, og hvordan deres bagland har båret dem frem mod toppen.

Danske Spil sender hvert år overskuddet fra lotterierne direkte til udlodningsmidlerne, og sidste år var der mere end 1,7 mia. kr. til idræts-, kultur- og foreningslivet i Danmark. Overskuddet fra Danske Spils lotterier går til udlodningsmidlerne. Overskuddet fra de øvrige selskaber går tilbage til samfundet til gavn for os alle.

I 2012 sidder Lisa Gjessing i bilen på vej hjem fra hendes job som anklager i Politiet, da telefonen ringer. I den anden ende af røret fortæller hendes læge, at de desværre er nødt til at amputere hendes venstre hånd og en lille del af armen.

En livsændrende besked, der ville slå de fleste ud, men den kan ikke få Lisa ned, og da Black Eyed Peace med ’I Got a Feeling’ samtidig kommer ud af bilradioens højtalere, bliver hun ramt af følelsen af, at hun ville ende med at få noget godt ud af omstændighederne.

”Det var jo en lortesituation, men jeg havde også den der fornemmelse spirende i maven om, at det skulle nok gå.”

Det fortæller hun i denne første episode af den nye sæson af vores podcast ’Øjeblikket’, der har fået tidligere topsvømmer Sarah Bro som vært. I 2016 deltog Sarah Bro ved OL i Rio de Janeiro, og siden svømmekarrieren stoppede, har hun blandt andet dækket OL fra sidelinjen på tv. Nu springer hun ud som podcastvært, hvor hun taler med andre atleter om de afgørende momenter, der har formet dem.

Som det gjorde for Lisa Gjessing, da hun efter amputationen vågner op i hospitalssengen til en helt ny virkelighed.

”Jeg troede, det var bare en drøm. Så vågnede jeg, skimtede til venstre, og så at min arm var meget kortere, end den plejede at være.”

Men det var ikke kun hendes krop, som var anderledes. For oppe i hendes hoved blandes tanker om begrænsninger, forandringer og identitetskrise sig med en ny drøm. Lynhurtigt ser hun sig selv repræsentere Danmark ved de Paralympiske Lege, men problemet er bare, at hendes gamle sportsgren ikke er på PL-programmet, og at hun aldrig har hørt om nogen, der dyrker Para-Taekwondo.

Men da hendes tidligere Taekwondo-træner Bjarne Johansen kommer til middag en dag, kan han fortælle, at ikke alene findes Para-Taekwondo, men også, at han gerne vil være med på sidelinjen, hvis hun igen vælger at trække i kampdragten.

”Vi havde en samtale dér, som fik så stor betydning, og som jeg kan huske 11 år senere,” fortæller Lisa Gjessing.

Kort tid efter, at Lisa Gjessing og Bjarne Johansen gør comeback som makkerpar, vinder hun både ordinært DM og Para-VM, men det store mål mangler stadigvæk. De to kaster de sig derfor over lobbyarbejdet for at få sporten på PL-programmet, og da det i 2015 lykkedes, starter forberedelserne til legene i Tokyo.

Efter et års Corona-udskydelse og en meget tæt semifinale, står Lisa Gjessing foran karrierens største øjeblik, OL-finalen. Inde i opvarmningslokalet er hun i gang med de sidste forberedelser, da musikken skifter og ’I Got a Feeling’ pludselig brager ud af højtalerne. Den samme sang, der spillede i det øjeblik, da hun fandt ud af, at hendes hånd skulle amputeres. Det var som om, at skæbnen prøvede at fortælle hende, hvordan det hele ville gå, mindes Lisa Gjessing.

”Det var bare sådan en lille gave sendt et eller andet sted fra, som bare sagde, du får den her, det er din finale.”

Footer graphics