’Øjeblikket’ med sejler Anne-Marie Rindom: ”Der var én episode, der fjernede min frygt for vinden”

Eller vælg, hvor du vil lytte

’Øjeblikket’ med sejler Anne-Marie Rindom: ”Der var én episode, der fjernede min frygt for vinden”

Eller vælg, hvor du vil lytte

Hun vandt ikke bare OL-guld, men også alle danskernes hjerte, da hun rejste sig fra en truende fiasko for til sidst at sejre på spektakulær vis. I dette andet afsnit af podcasten ’Øjeblikket’ fortæller hun Lisbeth Østergaard om de øjeblikke, der fik hende til at overvinde frygten, og gjorde, at hun blev kåret til verdens bedste sejler på tværs af alle bådtyper.

Sponsoreret af:
Sport En del af serien:

Øjeblikket

'Øjeblikket' er en podcast fra Danske Spil i samarbejde med Heartbeats.

Der er nogle afgørende øjeblikke i enhver stor sportskarriere, hvad enten det er skuffelser eller sejre. Hvad enten det sker ved det første stævne eller den sidste store slutrunde. Det er de momenter, der alle er med til at skabe en topatlet.

Lisbeth Østergaard besøger en række af Danmarks bedste idrætsprofiler på deres egen hjemmebane og prøver selv sporten på egen krop. Her fortæller atleterne om de mange timer, de har slidt, og hvordan deres bagland har båret dem frem mod toppen.

Danske Spil sender hvert år overskuddet fra lotterierne direkte til udlodningsmidlerne, og sidste år var der mere end 1,5 mia. kr. til idræts-, kultur- og foreningslivet i Danmark. Overskuddet fra de øvrige selskaber går tilbage til staten – til gavn for os alle.

Som lille pige på ni år blev Anne-Marie Rindom kastet ud på den italienske Gardasøen, hvor vinden kan være drilsk.

Hendes far og hele den side af familien er garvede sejlere, og det var hans klare vision, at hans børn skulle finde samme glæde. Men Anne-Marie Rindom var nervøs for vinden. Hun kunne gå og se på træerne svaje og frygte, at vinden ville blive for stærk, når hun skulle ud i den lille jolle. Men det vendte for hende på Gardasøen.  

”Der er én oplevelse, der gjorde forskellen. Hver påske er der en turnering på Gardasøen, og her blæser det rigtig meget, da der er en tunneleffekt. Om eftermiddagen kommer der en vind ind fra syd, og første gang jeg kommer ud, skriger jeg, og jeg vil ikke være derude. Jeg er bange. De voksne overvejer, om de skal hente mig ind, men de lader mig være, for at jeg lige skal komme over det. Efter et kvarter finder jeg ud af, at det ikke er så farligt, og der kommer ikke nogen og redder mig, så jeg må hellere tage mig sammen. Efter det var jeg aldrig bange for blæsevejr igen.”

Det er blot et af de øjeblikke, der har gjort Anne-Marie Rindom til den sejler, hun er i dag. Dem fortæller hun i podcasten ’Øjeblikket’, hvor Lisbeth Østergaard tager rundt i Danmark og besøger en række af vores bedste sportsudøvere på deres hjemmebane. Her fortæller de om de store og små afgørende øjeblikke, som har defineret deres vej mod toppen.

Anne-Marie Rindom fortæller også hele historie om de dramatiske dage ved OL sidste år, hvor hun først var på sikker kurs mod guldet, for så næsten at tabe det hele, indtil hun på sidste dagen besejrede alt og alle.

’Øjeblikket’ er en podcastserie fra Danske Spil, som hvert år sender deres overskud tilbage til fællesskabet. Overskuddet fra Danske Spils lotterier går direkte til udlodningsmidlerne, og sidste år var der mere end 1,5 mia. kr. til idræts-, kultur- og foreningslivet i Danmark. Overskuddet fra de øvrige selskaber går tilbage til staten – til gavn for os alle.

Footer graphics