Ny podcast: Emma Holten skrev Danmarkshistorie med kampen mod sit levende mareridt

Eller vælg, hvor du vil lytte
Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Ny podcast: Emma Holten skrev Danmarkshistorie med kampen mod sit levende mareridt

Eller vælg, hvor du vil lytte

Foredragsholder og debattør Emma Holten fik delt nøgenbilleder af sig selv mod sin vilje i en tid, hvor MeToo-bølgen endnu ikke var rullet – og blev landskendt med sit feministiske modsvar. Det fortæller hun om i første afsnit af podcasten ’Jeg var der’ om historiske begivenheder i Danmark

Livsstil En del af serien:

Jeg var der

Der findes øjeblikke, der har ændret verden, som vi kender den, for altid.

Da muren faldt i Berlin. Da de to tårne knækkede sammen i New York. Da Danmark vandt EM i fodbold i 92.

Men selvom begivenhederne har været med til at forme vores alle sammens liv, har de færreste af os set dem ske.

Podcastserien “Jeg var der" er en samling fortællinger om netop de øjeblikke, der har brændt sig fast i vores fælles historie. Fortalt af de mennesker, der var midt i dem.

Før nøgenbillederne af Emma Holten slap ud i oktober 2011, var hendes navn ikke et, folk kendte til. 

Emma Holten var netop begyndt på studiet i litteraturvidenskab på Københavns Universitet, og det, der optog hende mest, var at falde godt til. At folk skulle synes, hun var sød og sej. 

Indtil videre tegnede det godt. 

“Der er en sætning i Virginia Wolfs, ’The Waves’, som er en bog, jeg virkelig elsker, hvor hun siger: “Jeg sidder ved sengekantens ende og vifter med benene og tænker: Det her er begyndelsen”. Sådan havde jeg det,” siger Emma Holten, der i dag er debattør og foredragsholder. 

Men Emma Holten fik ikke den begyndelse på studielivet, hun havde drømt om. En ukendt person lækkede pludselig private nøgenbilleder af hende online, og på et splitsekund blev billederne spredt ud til alle afkroge af internettet.

Delingen af billederne var et levende mareridt for Emma Holten. Men det blev også begyndelsen på hendes kamp for at få magten over sin egen krop tilbage. En historie, mange danskere kender i dag. 

Homoægteskab, 9/11 og dansk EM-sejr

Emma Holtens beretning er en del af podcastserien ’Jeg var der’, som Post- Tele- og Kommunikationsmuseet ENIGMA har produceret i samarbejde med Heartbeats.

Serien er en samling af fortællinger, der har brændt sig fast i vores fælles historie – historier om alt fra 9/11, Danmarks første homoægteskab og EM-sejren i fodbold i 1992 – fortalt af mennesker, der stod midt i øjeblikket. 

Frem til den 25. februar, hvor ENIGMA åbner, udkommer et afsnit i serien om ugen – både her på Heartbeats og på ENIGMAs hjemmeside. 

Vært – Jane Sandberg 

Tilrettelægger – Flora Juul Holst 

Musiker – Therese Aune 

Mastering – Anja Tietze Lahrmann 

Find mere om
Footer graphics