Gittemary i Livets Skole

‘Livets Skole’: Youtuber Gittemary fortæller om sit skift fra hyperforbruger til bæredygtig badass

Eller vælg, hvor du vil lytte
Foto: Embla Egelund Simonsen

‘Livets Skole’: Youtuber Gittemary fortæller om sit skift fra hyperforbruger til bæredygtig badass

Eller vælg, hvor du vil lytte

I denne udgave af ‘Livets Skole’ er youtuber, forfatter og zero-waste-aktivist Gittemary Johanson på besøg for at tale om bæredygtighed.

Sponsoreret En del af serien:

Livets Skole

Må jeg bryde med min læsegruppe? Hvad fanden er en forskudsopgørelse? Og hvordan håndterer jeg bedst præstationsangst på studiet? 'Livets Skole' er podcasten om alt det, du ville ønske du havde vidst i din studietid, men som ingen fortalte dig.

I hvert afsnit stilles skarpt på et nyt emne og sammen med en gæst, vender og drejer værterne digter Caspar Eric og radiovært Signe Amtoft, temaet ved hjælp af dilemmaer fra studerende, egne fortrydelser og personlige fortællinger.

Podcasten udgives af Heartbeats i samarbejde med Studybox, som er en streamingtjeneste, der tilbyder de studerende fuld adgang til deres studiebøger med ét abonnement.

Hvis youtuber og klimaaktivist Gittemary kunne rejse tilbage i tiden og snakke med sit yngre jeg, har hun særligt en ting, hun vil tale om: “Jeg ville snakke om den tomhed, der kommer af at basere sit liv på materielle ting,” fortæller hun.

I denne episode af ‘Livets Skole’ taler Signe Amtoft og Caspar Eric med Gittemary Johanson om hendes rejse fra modeblogger og hyperforbruger til ‘bæredygtig badass’. I denne episode taler de derfor om, hvordan man som studerende kan balancere bæredygtighed, økologi og et smalt økonomisk råderum.

“Når man baserer sit eget velbefindende på ‘hvad har jeg købt idag’ – så bliver det en meget flygtig lykke,” fortæller Gittemary om skiftet fra dyre tasker til at posere med affald – og særligt at tage ansvar for det affald, som livet efterlader sig. For hvordan er man bæredygtig i et system, som ikke er designet til det?

Derudover taler de om det bæredygtige-sprog, samt den ‘perfekthedskultur’ man kan møde i forbindelse med klimakamp for “… man bliver ikke perfekt alligevel, så det behøver man slet ikke at tænke på,” fortæller Gittemary om sin egen kamp for en zerowaste-livestil.

Podcasten er sponsoreret af streamingtjenesten Studybox, der tilbyder de studerende fuld adgang til deres studiebøger med et abonnement.

Footer graphics