Alex Høgh i Livets Skole

Alex Høgh Andersen fra ‘Vikings’: “At lære at være alene er mit livs længste rejse”

Eller vælg, hvor du vil lytte
Foto: Embla Egelund Simonsen

Alex Høgh Andersen fra ‘Vikings’: “At lære at være alene er mit livs længste rejse”

Eller vælg, hvor du vil lytte

I dagens afsnit af ‘Livets Skole’ snakker vi med skuespiller Alex Høgh Andersen om rejsen til det store udland, og om den spænding og sårbarhed det bringer.

Sponsoreret En del af serien:

Livets Skole

Må jeg bryde med min læsegruppe? Hvad fanden er en forskudsopgørelse? Og hvordan håndterer jeg bedst præstationsangst på studiet? 'Livets Skole' er podcasten om alt det, du ville ønske du havde vidst i din studietid, men som ingen fortalte dig.

I hvert afsnit stilles skarpt på et nyt emne og sammen med en gæst, vender og drejer værterne digter Caspar Eric og radiovært Signe Amtoft, temaet ved hjælp af dilemmaer fra studerende, egne fortrydelser og personlige fortællinger.

Podcasten udgives af Heartbeats i samarbejde med Studybox, som er en streamingtjeneste, der tilbyder de studerende fuld adgang til deres studiebøger med ét abonnement.

Alex Høgh Andersen ligger halvnøgen i sneen på en irsk bjergtop. Kulden bider, og han er kun iklædt skindtrøjer, okseblod og krigsmaling, men kameraet ruller, og så spiller man videre.

Præcis sådan var hverdagen i tre år for den danske skuespiller Alexander Høgh Andersen, der opnåede international succes med rollen som Ivar Benløs i HBO-serien ‘Vikings’.

Det var en hård tid, men han klarede det, og hvis han i dag skulle sige én ting til sit yngre jeg, ville det være: “Det skal nok gå, vi mennesker er langt stærkere, end vi går og tror”.

I dagens episode af ‘Livets Skole’ har Signe Amtoft og Caspar Eric ham i studiet for at tale om at bryde med “det trygge og hjemlige” for at krydse landegrænsen efter eventyr.

“Jeg vidste ikke, hvad jeg gik ind til, og det er sgu nok meget godt – for ellers var jeg virkelig blevet voksenbange,” fortæller han om sit intense og til tider ensomme tre-års ophold i Irland, hvor serien blev skudt.

Podcasten er sponsoreret af streamingtjenesten Studybox, der tilbyder de studerende fuld adgang til deres studiebøger med et abonnement.

Footer graphics