Katinka Bjerregaard i Livets Skole

Sangerinden Katinka Bjerregaard: “Det handler om at lade kærligheden blive brugt og beskidt”

Eller vælg, hvor du vil lytte
Foto: Jeppe Marno

Sangerinden Katinka Bjerregaard: “Det handler om at lade kærligheden blive brugt og beskidt”

Eller vælg, hvor du vil lytte

I den sidste ordinære episode af ‘Livets Skole’ går radiovært Signe Amtoft og digter Caspar Eric i en hæmningsløs dialog om kærlighed med sangerinden Katinka.

Sponsoreret En del af serien:

Livets Skole

Må jeg bryde med min læsegruppe? Hvad fanden er en forskudsopgørelse? Og hvordan håndterer jeg bedst præstationsangst på studiet? 'Livets Skole' er podcasten om alt det, du ville ønske du havde vidst i din studietid, men som ingen fortalte dig.

I hvert afsnit stilles skarpt på et nyt emne og sammen med en gæst, vender og drejer værterne digter Caspar Eric og radiovært Signe Amtoft, temaet ved hjælp af dilemmaer fra studerende, egne fortrydelser og personlige fortællinger.

Podcasten udgives af Heartbeats i samarbejde med Studybox, som er en streamingtjeneste, der tilbyder de studerende fuld adgang til deres studiebøger med ét abonnement.

Den danske sangerinde Katinka Bjerregaard, som blandt andet er kendt for sangen ‘2.000 meter i frit fald’, har altid kastet sig hovedkulds ud i kærligheden – eller som hun selv siger: “Min tilgang til kærlighed var meget crash and burn“.

For den danske musiker handler kærligheden i dag derfor om at blive brugt. Hverdagsromantikken med småbørn, og at sidde på bar med sin kæreste. Kærligheden ikke noget, der skal gemmes væk og passes på, den skal bruges: “Kærligheden må godt få lidt hård hud. Kærligheden skal pustes op og punkteres. Den skal bevæge sig hele tiden, og ligger ikke oppe på en Amager-hylde og støve til”.

Til en snak om hvad kærligheden i hverdagen betyder, fortæller Katinka blandt andet: “At blive friet til med en bakke pomfritter, var essensen af den fedeste romantik for mig – for det er den kærlighed, der er helt nede i den der klamme virkelighed. Det var den mest romantiske gestus jeg har oplevet”.

Podcasten er sponsoreret af streamingtjenesten Studybox, der tilbyder de studerende fuld adgang til deres studiebøger med et abonnement.

Footer graphics