Esben Bjerre & Sisse Sejr

Esben Bjerre og Sisse Sejr-Nørgaard: “Man skaber sin egen familie og sine egne regler, for der er så mange måder at gøre tingene rigtig på”

Eller vælg, hvor du vil lytte
Foto: Embla Egelund Simonsen

Esben Bjerre og Sisse Sejr-Nørgaard: “Man skaber sin egen familie og sine egne regler, for der er så mange måder at gøre tingene rigtig på”

Eller vælg, hvor du vil lytte

I denne udgave af ‘Livets Skole’ er journalist-parret Esben Bjerre og Sisse Sejr-Nørgaard inviteret i studiet for at tale om, hvordan man stifter en familie.

Sponsoreret En del af serien:

Livets Skole

Må jeg bryde med min læsegruppe? Hvad fanden er en forskudsopgørelse? Og hvordan håndterer jeg bedst præstationsangst på studiet? 'Livets Skole' er podcasten om alt det, du ville ønske du havde vidst i din studietid, men som ingen fortalte dig.

I hvert afsnit stilles skarpt på et nyt emne og sammen med en gæst, vender og drejer værterne digter Caspar Eric og radiovært Signe Amtoft, temaet ved hjælp af dilemmaer fra studerende, egne fortrydelser og personlige fortællinger.

Podcasten udgives af Heartbeats i samarbejde med Studybox, som er en streamingtjeneste, der tilbyder de studerende fuld adgang til deres studiebøger med ét abonnement.

Hvis Esben Bjerre kunne give et råd til sit yngre jeg, så ville han sige: “Du skal ikke stresse så meget. Jeg ville have sådan en konstant stor streamer med bogstaver fra Illum, hvor der stod: Slap af, det skal nok gå.”

I denne episode taler Signe Amtoft og Caspar Eric med kæresteparret Esben Bjerre og Sisse Sejr-Nørgaard om skiftet fra en ‘rock’n’roll tv-vært’-livsstil til en pludselig graviditet. Om skellet mellem ungdommen og voksenlivet, men også hvordan man undgår at tage sine forældres fejl med sig, når man stifter familie.

“Jeg ville gerne have vidst, at der ikke var en formel. Der er ikke nogen prototype på en familie, for man skal selv finde ud af, hvad der fungerer for en,” fortæller journalist og tv-vært Sisse Sejr Nørgaard om det at skabe en familie.

Familie står som det sidste tabu, for det kan være svært at se ens families abnormaliteter – og endnu sværere at italesætte dem uden for hjemmets fire vægge. Hvordan håndterer man sin families obskure og mærkelige sider? Hvad gør man, hvis man føler sig overset af sine forældre? Og hvordan håndterer man at miste et ufødt barn?

Podcasten er sponsoreret af streamingtjenesten Studybox, der tilbyder de studerende fuld adgang til deres studiebøger med et abonnement.

Footer graphics