Emma Holten

‘Livets Skole’ med Emma Holten og Olivia Salo: En diskussion om det grimme og det helt vidunderlige ved sociale medier

Eller vælg, hvor du vil lytte
Foto: Rita Kuhlmann

‘Livets Skole’ med Emma Holten og Olivia Salo: En diskussion om det grimme og det helt vidunderlige ved sociale medier

Eller vælg, hvor du vil lytte

Dagens to gæster har meget forskellige forhold til de sociale medier. Debattør Emma Holten har lige overstået en to år lang pause fra Instagram og Facebook, mens tv-vært Olivia Salo deler alt med sine 100.000 følgere.

Sponsoreret En del af serien:

Livets Skole

Må jeg bryde med min læsegruppe? Hvad fanden er en forskudsopgørelse? Og hvordan håndterer jeg bedst præstationsangst på studiet? 'Livets Skole' er podcasten om alt det, du ville ønske du havde vidst i din studietid, men som ingen fortalte dig.

I hvert afsnit stilles skarpt på et nyt emne og sammen med en gæst, vender og drejer værterne digter Caspar Eric og radiovært Signe Amtoft, temaet ved hjælp af dilemmaer fra studerende, egne fortrydelser og personlige fortællinger.

Podcasten udgives af Heartbeats i samarbejde med Studybox, som er en streamingtjeneste, der tilbyder de studerende fuld adgang til deres studiebøger med ét abonnement.

Vi kender alle sammen det der med, at det pludselig går op for en, at man har brugt de sidste 20 minutter på at ‘scrolle’, uden at man har lagt mærke til det. Dagens tema er sociale medier, som for mange er en ambivalent affære.

Hvordan får vi gode vaner på internettet? Til hvad skal vi bruge Facebook, og hvornår er Instagram bedst? Burde vi have undervisning i sociale medier i folkeskolen?

Dagens to gæster har meget forskellige forhold til de sociale medier. Debattør og kønsekspert Emma Holten har lige overstået en to år lang pause fra Instagram og Facebook; et sted hun ellers var meget aktiv, da hun sprang ud som debattør om netop sociale medier og internettet i 2014. I dag bruger hun dem kun som et arbejdsredskab. Influencer og tv-vært Olivia Salo lever på Instagram og deler sin hverdag med sine 100.000 følgere.

“Lav nogle regler for dig selv, sæt dig ned og beslut, hvad vil jeg bruge Facebook til, hvad vil jeg med Instagram og lev så efter det, det vil gøre dig til et lykkeligere menneske,” siger Emma Holten.

“Prøv at tænke på, hvad der gør dig glad på de sociale medier, og ikke hvad der gør andre glade. Jeg har fundet ud af, at når jeg deler intime og personlige situationer fra min hverdag, så gør det mig glad,” siger Olivia Salo.

Podcasten er sponsoreret af streamingtjenesten Studybox, der tilbyder de studerende fuld adgang til deres studiebøger med et abonnement.

Footer graphics