Lord Siva gæst i 'Livets Skole'

‘Livets Skole’ med Lord Siva: “Jeg ville ønske, at jeg ikke havde forbundet det at være alene med ensomhed”

Eller vælg, hvor du vil lytte
Foto: Rita Kuhlmann

‘Livets Skole’ med Lord Siva: “Jeg ville ønske, at jeg ikke havde forbundet det at være alene med ensomhed”

Eller vælg, hvor du vil lytte

Musiker Brian Sivabalan er blevet kaldt dansk r’n’b’s store melankoliker. Måske fordi hans sange ofte handler om selvkritik, ensomhed og angst. For ham er første skridt mod at komme de indre dæmoner til livs nemlig at fortælle om dem til andre.

Sundhed & krop En del af serien:

Livets Skole

Må jeg bryde med min læsegruppe? Hvad fanden er en forskudsopgørelse? Og hvordan håndterer jeg bedst præstationsangst på studiet? 'Livets Skole' er podcasten om alt det, du ville ønske du havde vidst i din studietid, men som ingen fortalte dig.

I hvert afsnit stilles skarpt på et nyt emne og sammen med en gæst, vender og drejer værterne digter Caspar Eric og radiovært Signe Amtoft, temaet ved hjælp af dilemmaer fra studerende, egne fortrydelser og personlige fortællinger.

Podcasten udgives af Heartbeats i samarbejde med Studybox, som er en streamingtjeneste, der tilbyder de studerende fuld adgang til deres studiebøger med ét abonnement.

Nogle synes, det er angstfremkaldende at tage et tog. Andre synes, det er store folkemængder, som er det værste i verden. Og for mange kan det være en uhåndgribelig følelse af afmagt og kontroltab, som sætter kroppen ud af funktion. Dette afsnit af ‘Livet Skole’ handler om mentalt helbred, og alt det vi ville ønske, vi havde vidst om vores sårbare sind.

Programmets gæst er musiker Brian Sivabalan, som altid har følt, at han var et følsomt menneske, der havde lidt ekstra brug for at sætte ord på de svære tanker, hvilket han særligt har gjort gennem musikken. Det fungerede udemærket, indtil han en dag han stod ved Søerne i København og ikke kunne bevæge sig, fordi angsten og stressen overmandede ham.

“Lige meget hvad man dealer med, så skal vi også træne vores sind, ligesom vi træner vores kroppe. Man skal yde for nyde, det har jeg lært,” siger Brian Sivabalan.

Både Signe Amtoft og Caspar Eric har personlige oplevelser med angst, myldretanker og følelsen af ensomhed, og Signe har skrevet bogen ‘Noter om angst’. Hun mener, at det er blevet meget mere accepteret at tale om, at man har det svært mentalt.

“For tre år siden, sagde jeg, at jeg skulle til lægen, når jeg skulle til psykolog. I dag siger jeg bare, at jeg skal til psykolog, og det er en udvikling, som er sket de seneste par år, hvor det er blevet mere okay at gå i “mental fitness”,” mener Signe Amtoft.

Er mænd dårligere til at tale om følelser end kvinder? Er alkohol en ven eller en fjende, når man dealer med svære følelser? Og hvorfor reagerer kroppen så voldsomt på nogle typer af tanker? Alt det handler ‘Livets Skole’ om denne gang.

Footer graphics