frimærker abstrakt

‘Forbrydelse og straf’: Hvad skal straffen være for at slå sit eget spædbarn ihjel?

Eller vælg, hvor du vil lytte

‘Forbrydelse og straf’: Hvad skal straffen være for at slå sit eget spædbarn ihjel?

Eller vælg, hvor du vil lytte

Hvad skal straffen være, for at slå sit eget spædbarn ihjel? Janne taler med professor Trine Baumbach om strafferammerne for vold og drab på spædbørn.

Samfund En del af serien:

Forbrydelse og Straf

'Forbrydelse og Straf' er Heartbeats' true crime-podcast. Den farlige krimi-virus har vært Janne Aagaard lidt af siden hovedopgaven på journalisthøjskolen om særligt stærke fanger i danske og svenske fængsler.

Janne Aagaard har beskæftiget sig med kriminologi, forbrydelse og straf først som krimireporter på Ekstra Bladet, senere som underviser på politiskolen, redaktør ved rigspolitiet og kommunikationschef hos Fyns politi. Aagaard er uddannet fra Danmarks journalisthøjskole i 1998 og har læst kriminologi i forbindelse med sin masteruddannelse på University of Queensland i 2005.

Indtil for et årti siden slap man nemmere fra at slå sit eget barn ihjel end en fremmed. At dræbe sit eget barn hører heldigvis til sjældenhederne, men hvert år dræber et par forældre deres spædbørn – eller forlader det med døden til følge, kort tid efter fødslen. Jeg taler med professor Trine Baumbach om strafferammer på vold og drab på spædbørn, og om en helt særlig paragraf i straffeloven, der giver mødrene en mildere dom.

Footer graphics