politibil

‘Forbrydelse og straf’: Fjerndrab

Eller vælg, hvor du vil lytte

‘Forbrydelse og straf’: Fjerndrab

Eller vælg, hvor du vil lytte

Sommetider sker det at politiet efterforsker et drab, hvor de ikke finder en sammenhæng mellem offer og gerningsmand – det er et såkaldt fjerndrab.

Samfund En del af serien:

Forbrydelse og Straf

'Forbrydelse og Straf' er Heartbeats' true crime-podcast. Den farlige krimi-virus har vært Janne Aagaard lidt af siden hovedopgaven på journalisthøjskolen om særligt stærke fanger i danske og svenske fængsler.

Janne Aagaard har beskæftiget sig med kriminologi, forbrydelse og straf først som krimireporter på Ekstra Bladet, senere som underviser på politiskolen, redaktør ved rigspolitiet og kommunikationschef hos Fyns politi. Aagaard er uddannet fra Danmarks journalisthøjskole i 1998 og har læst kriminologi i forbindelse med sin masteruddannelse på University of Queensland i 2005.

Hvert år dræbes mellem 50 og 70  mennesker i Danmark, og langt de fleste opklares indenfor få dage eller uge. Et par gange årligt er det sværere at finde motiv eller gerningsmand.  Og uanset hvor længe politiet efterforsker finder de ikke en sammenhæng mellem offer og gerningsmand – det er et såkaldt fjerndrab.

Vi har ganske få fjerndrab i Danmark, og godt det samme. Der kan gå år imellem fjerndrab, og politiet bruger ofte enorme ressourcer på opklaringen.

Studievært Janne Aagaard og hendes tidligere makker fra Ekstra Bladet, journalist og forfatter Knirke Egede, gennemgår en række sager, blandt andet drabet på Rikke i Sydhavnen, Susan-sagen fra 2001 og drabene i Tusindårs-skoven ved Odense fra 2011.

Footer graphics