blodige hænder_drabskvinder

‘Forbrydelse og straf’: Drabskvinder

Eller vælg, hvor du vil lytte

‘Forbrydelse og straf’: Drabskvinder

Eller vælg, hvor du vil lytte

Tre sager har vendt rundt på opfattelsen af kvinder som mindre voldelige – lyt med til dette afsnit af Forbrydelse og straf, hvor Janne Aagaard ser nærmere på tre drabssager.

Samfund En del af serien:

Forbrydelse og Straf

'Forbrydelse og Straf' er Heartbeats' true crime-podcast. Den farlige krimi-virus har vært Janne Aagaard lidt af siden hovedopgaven på journalisthøjskolen om særligt stærke fanger i danske og svenske fængsler.

Janne Aagaard har beskæftiget sig med kriminologi, forbrydelse og straf først som krimireporter på Ekstra Bladet, senere som underviser på politiskolen, redaktør ved rigspolitiet og kommunikationschef hos Fyns politi. Aagaard er uddannet fra Danmarks journalisthøjskole i 1998 og har læst kriminologi i forbindelse med sin masteruddannelse på University of Queensland i 2005.

Efter anden verdenskrig har der været ganske få drabskvinder – men det ændrede sig ved overgangen til det nye årtusinde, hvor hele tre sager vendte rundt på opfattelsen af kvinder som mindre voldelige.

Den første sag studievært Janne Aagaard og hendes tidligere makker fra Ekstra Bladet, journalist og forfatter Knirke Egede, gennemgår er  den livstidsdømte Helle Sarah Peters. To andre sager dissekeres, nemlig Elisabeth Wæver – med kælenavnet Dødslægen fra Bornholm – og den sorte enke fra Biersted, Bente Gurli. Alle tre blev oprindeligt dømt til livstid.

Footer graphics