forbrydelse og straf

‘Forbrydelse og straf’: Ung, dum eller født ond?

Eller vælg, hvor du vil lytte

‘Forbrydelse og straf’: Ung, dum eller født ond?

Eller vælg, hvor du vil lytte

Janne får besøg af sin tidligere kollega Knirke og sammen diskuterer de, hvad der skaber mordere – er de bare unge, er de uintelligente, eller er det en medfødt ondskab, der driver mennesker til at blive kriminelle?

Samfund En del af serien:

Forbrydelse og Straf

'Forbrydelse og Straf' er Heartbeats' true crime-podcast. Den farlige krimi-virus har vært Janne Aagaard lidt af siden hovedopgaven på journalisthøjskolen om særligt stærke fanger i danske og svenske fængsler.

Janne Aagaard har beskæftiget sig med kriminologi, forbrydelse og straf først som krimireporter på Ekstra Bladet, senere som underviser på politiskolen, redaktør ved rigspolitiet og kommunikationschef hos Fyns politi. Aagaard er uddannet fra Danmarks journalisthøjskole i 1998 og har læst kriminologi i forbindelse med sin masteruddannelse på University of Queensland i 2005.

Hvad skaber kriminalitet og kriminelle? Det har været omdrejningspunktet for mange kriminologer – og krimiforfattere ligeså. Jeg går i kødet på gamle drabssager med ganske unge gerningsmænd og diskuterer sammen med forfatter og journalist Knirke Egede, hvad der skaber mordere. Vi ser nærmere på Mia-sagen, drabet på James Bulger og seriemorder Jeffrey Dahmer.

Footer graphics