mand_fængsel

‘Forbrydelse og straf’: Sætter vi de tossede i fængsel?

Eller vælg, hvor du vil lytte
Foto: Donald Tong

‘Forbrydelse og straf’: Sætter vi de tossede i fængsel?

Eller vælg, hvor du vil lytte

Fængsler vi de tossede, eller bliver man skør af at sidde inde? I dette afsnit ser Janne Aagaard nærmere på hvorfor 93 procent af de indsatte har tegn på psykisk sygdom.

Samfund En del af serien:

Forbrydelse og Straf

'Forbrydelse og Straf' er Heartbeats' true crime-podcast. Den farlige krimi-virus har vært Janne Aagaard lidt af siden hovedopgaven på journalisthøjskolen om særligt stærke fanger i danske og svenske fængsler.

Janne Aagaard har beskæftiget sig med kriminologi, forbrydelse og straf først som krimireporter på Ekstra Bladet, senere som underviser på politiskolen, redaktør ved rigspolitiet og kommunikationschef hos Fyns politi. Aagaard er uddannet fra Danmarks journalisthøjskole i 1998 og har læst kriminologi i forbindelse med sin masteruddannelse på University of Queensland i 2005.

93 procent af de indsatte har tegn på psykisk sygdom! Så høje var tallene, da der for få år blev lavet en undersøgelse på Vestre Fængsel blandt varetægtsarrestanter. Så fængsler vi alle de tossede i fængsel, eller bliver man skør af at sidde inde?

Sammen med sociolog Nichlas Permin Berger fra VIVE og kriminolog ved Syddansk Universitet Linda Kjær Minke ser studievært Janne Aagaard på, hvad kriminalitet egentligt er – hvad det betyder og hvilken funktion de kriminelle opfylder i vores samfund.

Vi taler om, hvorfor ADHD-diagnosen er så bekvem for mange indsatte og ikke mindst det personale, der nogle gange mislykkes i at hjælpe.

Footer graphics