Janne Aagaard

‘Forbrydelse og Straf’: Gør det mere ondt at blive slået, hvis din far hedder Muhammed?

Foto: Rasmus Kahlen

‘Forbrydelse og Straf’: Gør det mere ondt at blive slået, hvis din far hedder Muhammed?

Janne Aagaard sætter fokus på begrebet æresrelateret kriminalitet i seneste afsnit af podcastserien Forbrydelse og Straf

Samfund En del af serien:

Forbrydelse og Straf

'Forbrydelse og Straf' er Heartbeats' true crime-podcast. Den farlige krimi-virus har vært Janne Aagaard lidt af siden hovedopgaven på journalisthøjskolen om særligt stærke fanger i danske og svenske fængsler.

Janne Aagaard har beskæftiget sig med kriminologi, forbrydelse og straf først som krimireporter på Ekstra Bladet, senere som underviser på politiskolen, redaktør ved rigspolitiet og kommunikationschef hos Fyns politi. Aagaard er uddannet fra Danmarks journalisthøjskole i 1998 og har læst kriminologi i forbindelse med sin masteruddannelse på University of Queensland i 2005.

I dette afsnit af ‘Forbrydelse og Straf’ skal det handle om to emner, der krydser hinanden: Den første er om æresrelaterede forbrydelser og det andet er et begreb i kriminologien, der kaldes moralsk panik. Derfor har vært Janne Aagaard inviteret Sabba Mirza i studiet. Sabba har skrevet den eneste danske juridiske afhandling om æresrelaterede forbrydelser.

Find mere om
Footer graphics