Janne Aagaard og Tanya Karoli Christensen

‘Forbrydelse og straf’: Kan sprog bruges som bevismateriale?

Eller vælg, hvor du vil lytte

‘Forbrydelse og straf’: Kan sprog bruges som bevismateriale?

Eller vælg, hvor du vil lytte

Hvornår er sprog truende? Kan man identificere et menneske på baggrund af deres sprog? Det er nogle af de ting vi søger svar på i dette afsnit af Forbrydelse og Straf.

Samfund En del af serien:

Forbrydelse og Straf

'Forbrydelse og Straf' er Heartbeats' true crime-podcast. Den farlige krimi-virus har vært Janne Aagaard lidt af siden hovedopgaven på journalisthøjskolen om særligt stærke fanger i danske og svenske fængsler.

Janne Aagaard har beskæftiget sig med kriminologi, forbrydelse og straf først som krimireporter på Ekstra Bladet, senere som underviser på politiskolen, redaktør ved rigspolitiet og kommunikationschef hos Fyns politi. Aagaard er uddannet fra Danmarks journalisthøjskole i 1998 og har læst kriminologi i forbindelse med sin masteruddannelse på University of Queensland i 2005.

Kan man afgøre, hvem der er ophavsmand- eller kvinde til et trusselsbrev? Og sender vi stadig lige så mange gammeldags trusselsbreve som før, at e-mailen blev opfundet? Få svarene, når rets-lingvist Tanya Karoli Christensen gæster os for at fortælle om, hvordan vi bedst skriver anonyme trusselsbreve.

Har du selv modtaget et trusselsbrev, må du meget gerne sende det til Tanya Karoli Christensen på tkaroli@hum.ku.dk.

I afsnittet afspilles flere lydklip af trusler, som er venligst udlånt fra Politimuseets særudstilling om trusler, som kørte i efteråret 2018.

Footer graphics