Alex Rasmussen oplevede det sorte hul efter sit karrierestop
Radio & podcast
menu-close

Et af de allerstørste talenter: Alex Rasmussen oplevede det sorte hul efter sit karrierestop

14. juni 2019 | | En del af serien Radio Godefroot

Tidligere verdensmester, Alex Rasmussen, gæster 'Radio Godefroot' til en snak om banecykling og den efterfølgende overgang til landevej. Han fortæller også om karantænen, der fik store konsekvenser og om den depression, han oplevede efter sit karrierestop.

Cykelrytter og podcast-vært

Afspil podcast

Radio Godefroot er sponsoreret af Mercedes-Benz

Brian Holm og ‘Radio Godefroot’ har besøg af tidligere cykelrytter, Alex Rasmussen. Med to verdensmesterskaber i scratch i 2005 og 2010, DM i landevej 2007, VM i parløb med Michael Mørkøv i 2009 og utallige andre udmærkelser, har der aldrig nogensinde været tvivl om hans store talent. Men efter udelukkelsen i 2011, hvor han ikke redegjorde for sine whereabouts, blev karrieren aldrig helt det samme igen, da han kom tilbage efter 18 måneders karantæne.

I ‘Radio Godefroot’ fortæller Alex Rasmussen om at have stor kærlighed til og fuldt fokus på banecyklingen i starten af karrieren. Han skulle lære at elske landevejen, hvilket han blandt andet gjorde, da han slog Peter Sagan på stregen i Philadelphia i 2011. Han og Brian Holm taler også om karantænen, der ændrede karrierens forløb, og så har Alex Rasmussen oplevet det sorte hul efter karrierestoppet og bearbejdet den depression, der fulgte med.

Denne episode af ‘Radio Godefroot’ er tilegnet Andreas Byskov Sarbo.

Om podcasten:
Brian Holm har taget ophold i cykelsporten i mere end 30 år, og han forstår at trække tråde fra fortiden til nu. Det kommer lytterne til gode i podcasten ‘Radio Godefroot’, hvor forskellige gæster og Brian Holms uforudsigelighed vil bringe lytterne ind og ud af cykelsportens mange rum og afkroge.

Med Brian Holms egne ord er podcasten: “En hyldest til cykling nu og dengang. Og til alle de anekdoter, der har hobet sig op gennem årene. Den er også en hyldest til den bedste chef, jeg nogensinde har haft: Walter Godefroot. I hvert fald set i bakspejlet. Jeg er ikke sikker på, jeg syntes, han altid var så fantastisk, da jeg havde ham”.

Du kan lytte til alle afsnit af ‘Radio Godefroot’ på iTunes her.

Brian Holm

Cykelrytter og podcast-vært