Foto: Shutterstock

Ord, der skal dø: Her er 22 udtryk, der drev os til vanvid i 2023

Det løser ikke verdens problemer, men det kunne være så rart, hvis vi talte til hinanden med lidt større omtanke. Som altid runder vi året af her på Heartbeats med en liste over de ord, vi ikke kan snuppe længere.

1. Mistrivsel

Det nye angst, som var det nye stress. Nu er alle i mistrivsel. Og det er selvfølgelig noget lort. Vi får det nok lidt bedre, hvis vi holder op med at sige sådan.

2. Arbejdsgruppe

Noget, politikere er begyndt at sige, fordi kommisioner er for upopulære. Ud over at det tager tusind år, ændrer de ingenting. Prøv noget nyt; dan en mening, og træf en beslutning.

3. Touch base

Udtryk, folk begynder at bruge, så snart de får et par bukser fra Shaping New Tomorrow. Men ingen vil touch base, bare for at touch base. Sig, hvad du vil, så kan vi snakke om det.

4. Basically

En invasiv paria i sproget. Men søger man at forklare nogen, hvordan noget DYBEST SET hænger sammen, gør man klogt i ikke at sige noget så grimt som “bæjsikli”.

5. Cute

Det er ikke helt så cute, når du siger det, som du måske tror.

6. What’s not to like?

Okay, her kommer et andet retorisk spørgsmål: Vil du gerne være den største klaphat i lokalet?

7. Det skal jeg ikke bede om

Pludselig er det udtryk overalt. Visse mener, at det sivede som smørsyre ud fra podcasten ‘Her går det godt’. Cirka lige så opkastfremkaldende.

8. Longevity

Livet er ironisk nok for kort til at snakke om, hvor vigtigt dit kortisolniveau er. Alle vil gerne leve længe, men kan vi please lade være med at sige longevity de næste 400 år?

9. Vitterligt

Vi kan vi…rkelig ikke høre mere på det nu.

10. BMO

Ja, sådan må det være. Forkortelsen for en bolle med ost er blevet så omstridt og forhadt af borgerlige medier og ligesindede fodfolk med barndomstraumer over stinkende ostemadder. I 2023 blev det andre steder en identitetsmarkør at elske en BMO, men nu er festen slut. Trusselsniveauet er simpelthen blevet for højt for folk, der siger BMO.

11. Banquet

Noget, de holder ovre på Heartland. Ingen ved, hvad det er.

12. Bællevin

Vin er vin. Selv virkelig god vin kan ingen bælle. Sprogligt et decideret falsum.

13. Kurateret

Pludselig kuraterer folk alting. Også helt almindelige ting. Men for pokker, ingen mennesker går i Netto og kuraterer nogle varer til deres aftensmad. Man vælger bare.

14. Diverst

Vi vil allesammen gerne have større mangfoldighed, men vi kan jo ikke bare gå og opfinde ord, vel? Tillægsreglen er, at når det rimer på perverst, så ryger det ud.

15. -mæssigt

Klimamæssigt, arbejdsmæssigt, personlighedsmæssigt. Uanset, hvad du sætter foran mæssigt, så lyder det som tyndskid i ørene. Tag nu dette eksempel, overhørt på en unavngiven arbejdsplads i hovedstaden.

Kvinde: “Stephanie Lose har altså en super dårlig holdning.”

Mand: “Politisk, eller…?”

Kvinde: “Nej, rygsøjlemæssigt.”

16. Hvor er det vigtigt

Eller “det er så vigtigt, mand”. Det er næppe vigtigt for andre end dig og dine gutter.

17. Miv

Vi havde det også på listen sidste år, men det er kun blevet værre. Sig øv, eller hold bøtte.

18. Slay

Slagt dig selv.

19. Genbesøge

“Vi skal lige genbesøge budgettet.” Hvornår har man nogensinde været på besøg hos et budget?

20. Jeg henter lige popcorn

Hvis du gør, så bliv der ude, og lad kommentarfeltet være, forbandede incel.

21. Forstår du?

Ja, jeg forstår godt det, du lige har sagt, fordi det krævede en IQ på omkring 35 at forstå, at du sov længe i går, fordi du var træt.

22. Woke

Det er ligesom med hipster, det er kun dem, der ikke er woke, som siger det. Men de siger det til gengæld hele tiden. Det store problem er, at de tror, det er et navneord og derfor siger ting som: “Nu er det nok med alt det woke.” Så forbandet frygteligt.

Find mere om
Footer graphics