Foto: Nf/Ritzau Scanpix

Nye film på vej i Tolkiens Ringenes Herre-univers

Warner Bros. annoncerede i går aftes dansk tid, at der er lavet en aftale om flere film i Ringenes Herre-universet

I følge variety.com er det gode nyheder til fans af ‘Ringenes Herre’. I går aftes dansk tid annoncerede Warner Bros. CEO David Zaslav, at de har forhandlet en aftale på plads om at lave flere film baseret på J.R.R. Tolkiens ‘Ringenes Herre’-bøger.

Det var instruktøren Peter Jackson, som lavede både ‘Ringenes Herre’-trilogien i 2001-2003 samt den efterfølgende Hobbit-trilogi i 2012-2014. Sidenhen er der også udkommet serien ´The Rings of Power´ på Amazone Prime i efteråret 2022, der også baserer sig på Tolkiens bøger. ‘The Rings of Power’ er også allerede blevet forlænget med en sæson 2, der er planlagt at udkomme i 2024.

Det er endnu ikke klart, hvad de nye film vil handle om, eller hvornår de vil få premiere. Der har tidligere været snak om, at man ville lave en ny-adoption af ‘Ringenes Herre’-filmene fra 2001-2003, som skulle udkomme som tv-serie.

Men eftersom David Zaslav omtalte det som flere film, vil det næppe være tilfældet her. Studiecheferne Mike De Luca og Pam Abdy fra Warner Bros. udtaler også: ”Selvom de to første trilogier var både dybdegående og vidtrækkende i deres dækning, er der stadig masser af Tolkiens store komplekse univers, der ligger uberørt.”

Ud fra de udtalelser må man formode, at de nye film i Tolkien-universet kommer til at omhandle hidtil ubehandlede kroge af Tolkiens fantasy-verden.

Der er endnu ikke sat nogen instruktør på projekterne, men Peter Jackson har udtalt, at Warner Bros. har holdt ham ”in the loop” hele vejen. Og Warner Bros. vil nok ikke gå helt galt i byen, hvis de lader Peter Jackson instruere filmene.

De tre ‘Ringenes Herre’ og tre ‘Hobbitten’-film, Peter Jackson instruerede, havde en samlet indtjening på omkring 5.9 mia. dollars, eller omkring 41.5 mia. kroner

Du kan se serien ´The Lord of the Rings: The Rings of Power´ på Amazone Prime netop nu

Find mere om
Footer graphics