Hövding

Problemer med for tidlig udløsning: Nu sender Hövding en ny cykelhjelm, hvis det siger “bang”

Svenske Hövding har taget brugernes råd til efterretning og tilbyder nu en digital forsikring i tilfælde af ulykker, der udløser airbaggen.

Man skulle ikke tro, at 4.300 registrerede færdselsulykker for cyklister nogensinde kunne være en god historie. Men det er lige præcis, hvad det er for Hövding – firmaet bag den efterhånden vidt udbredte cykelhjelms-airbag – der kan bryste sig af at have forhindret tusindvis af potentielle hovedskader.

Hövdings halsmonterede airbag kan dog have tendens til at være lidt løs på aftrækkeren, hvilket ikke er særlig fedt, som vi har skrevet om tidligere her på Heartbeats. Nu har problemet fået bagmændene til at gøre noget ved sagen.

Det svenske firma har netop lanceret en ny forsikring, der skal gøre det mere rentabelt og trygt at investere i produktet. Ideen er at dække brugerne ind i tilfælde af, at de er impliceret i en ulykke, mens man cykler. Udløses airbaggen uden grund, får man en ny af Hövding ligesom hidtil – med mindre man f.eks går.

Forsikringen er resultatet af et samarbejde med den nye danske virksomhed Undo, der nu realiserer manges ønske om at kunne trykke command+z og dermed fortryde fejl i livet generelt.

Den pågældende forsikring koster blot 15 kroner om måneden, og man behøver ikke at tegne andre forsikringer hos selskabet.

Indtil nu har der ellers været tale om en ‘one strike, you’re out‘-model, hvor ejerne har måttet anskaffe sig en helt ny Hövding, hvis uheldet var ude. Prisen for sådan en: 1.800 kr. Og for at gøre det endnu mere penibelt, dækker en del forsikringer ikke den slags hændelser. Men det laves der om på nu.

Man behøver ikke at være kunde hos Undo i forvejen for at benytte sig af den nye enkeltforsikring, der er 100 procent digital og derfor fungerer på den måde, at brugerne blot registrerer deres ulykke i forsikringselskabets egen app. Derefter sender de en ny, og selvrisiko er der ikke noget af.

I dag anslåes der at være 50.000 danske brugere af Hövdings populære cykelhjelm, hvilket betyder, at Danmark er i førerposition som et af de lande, hvor flest cyklister bærer den svenske opfindelse.

Hvis Undo skal tage deres virksomhed til det næste niveau, kan de passende overveje, om de også skal forsikre mod at glemme at slå sin cykel-airbag til. Der er vist også et marked der.

Foto: Hövding

Footer graphics