Morgenbeats: Vi er høje på utidige bækkenslag og elge

Det er mandag… nå nej, tirsdag, og ugen er så kort, at vi hellere må se at at komme i gang, hvis vi skal nå det.

1. Big bang på bækken

Jimmy Cobb behøvede kun ét slag på sit bækken for at blive berømt. Navnet siger dig nok ikke noget, men lyden af slaget kender du måske. Det findes på Miles Davis’ uopslidelige jazzklassiker ‘Kind of Blue’. På det første nummer ‘So What’. “Bruisschh!” siger det, og det er ikke blot startskuddet på en umanerlig solo fra Miles Davis, men også lyden af det måske mest epokegørende bækkenslag nogensinde. Efter eget udsagn skulle Jimmy Cobb have ramt sit bækken helt forkert og med utilsigtet styrke. Men som bekendt er der storhed i visse fejl. I sidste uge blev det meldt ud, at Jimmy Cobb er død 91 år gammel – som det sidste levende bandmedlem i Miles Davis’ kvartet. Vi takker for alle slag.

Miles Davis og Jimmy Cobb under en studieindspilning i tidernes morgen.

2. Høj på Lowly

Det danske band Lowly har som en del af Informations midlertidige overdragelse af avisen til en række kunstnere skrevet og indspillet en sang, mens de lavede den. Det er blevet til fem bjergtagende impro-minutter, der får alle, der engang har prøvet at øve sig på et instrument, til at føle sig skidt ned ad ryggen. Men det føles i det mindste rart. Tak til Lowly for at være så pisse dygtige.

3. Elg eller ej?

I den seneste tid mener flere at have set en elg i Gribskov i Nordsjælland, skriver Danmarks Naturfredningsforening. Nogen har endda filmet den, og en biolog har set billederne. Han konstaterer, at den har en noget buet ryg meget lig elg og meget ulig f.eks. krondyr. Morgenbeats hæfter sig ved, at en elg vejer mellem 500-700 kg – så hvordan kan den gemme sig i Nordsjælland? Vi foreslår, at den svømmer hjem til Sverige igen.

elg
En elg. Foto: Shutterstock

4. Simpelthen Alletiders

En aarhusiansk musiker, der kalder sig Alle, har lavet en formidabelt hjemsøgende sang på sit nye album ‘Alletiders’. Vi har ærligt talt aldrig hørt noget lignende. Sangen hedder ‘Smiler mens jeg smelter lidt’, og det er lidt sådan, man har det, når man lægger ører til sangens ømme tekst, der nok har fået tildelt sommerens bedste melodi. Ovre på Passive/Aggressive har de snakket lidt med fyren bag projektet, Natal Zaks. Det kan osse anbefales.

5. First Flush for Søren

Sidste uge var sgu bare en god musikuge, og det har et af vores helt store favoritbands, First Flush, en god aktie i. Firkløveret med de mest sælsomme tungebånd i dansk musik udgav nemlig en sang, der hedder ‘Vildgæret ensomhed’, og det er slet ikke det eneste, der er sexet ved den. Søren Holm fra Liss synger osse med. Det er musik, man får lyst til at smøre sig ind i.

6. Don’t do it

I fredags postede Nike en video med en række budskaber, der taler for et opgør med racismen i USA. “For once, don’t do it”, lyder det med en omskrivning af megabrandets kendte slogan ‘Just do it’, hvilket ikke engang Nikes største rival, tyske adidas, kunne modsætte sig. Så de repostede videoen med ordene “Together is how we move forward.” Nu videredeler Morgenbeats så videoen… det er så afgjort tid til forbrødring og #JusticeForFloyd.

Footer graphics