folkeklubben
Folkeklubben. Foto: Søren Lynggaard

Sidste chance: Her er de udstillinger, film og koncerter, du skal nå, inden det er for sent

Heartbeats har samlet en lang liste over udstillinger, film- og teaterforestillinger, som vi gerne vil nå, inden de slutter.

Er du også en dem, der ikke kan tale med om den nye James Bond-film, eller var du måske en af dem, der så The Minds of 99 i Parken gennem Instagram?

Du er måske en last mover, der aldrig når premieren på en ny film- eller teaterforestilling, ligesom langt de fleste af os? Men frygt ej.

Heartbeats har samlet en lang række udstillinger, film og koncerter, man kan opleve hen over efteråret, og som vi selv gerne vil nå, inden det er for sent.

Udstillinger du skal nå at se

Christianias 50 års fødselsdag på Kunsthal Charlottenborg

I år kunne den københavnske fristad fejre sin 50 års fødselsdag, og i den anledning kan man lidt endnu se udvalgte plakater og andre visuelle vidnesbyrd fra Christiania i udstillingen ‘VAR-ER-BLIR’ på Kunsthal Charlottenborg.

Sidste chance: 14. november 2021


1000 års queerhistorie på Københavns Museum

World Pride blev for første gang afholdt i den danske hovedstad i år, derfor har Københavns Museum dedikeret et lydspor, som man kan gå og lytte til i den faste udstilling om København. Ti forskellige steder kan man dykke ned i 1000 års queerhistorie med menneskers fortællinger om at vige fra normen, deres ret til kærlighed, og om hvordan homoseksuelle ægteskaber kunne lade sig gøre tilbage i 1700-tallet. Læs mere om lydsporet her.

Sidste chance: 24. oktober 2021


This is not Africa på Aros

På det århusianske kunstmuseum kan man stadig se udstillingen ‘This is not Africa – Unlearn what you have learned’. Det er 25 forskellige kunstnere, der dykker ned i det vestlige syn på det afrikanske og tager emner op som magt, kolonitid, strukturel racisme og mod-fortællinger i en blanding af video, performancekunst og andre installationer. Læs mere om udstillingen her.

Sidste chance: 24. oktober 2021


Blomsterkunst på Arken

Du ved, hvad blomster kan gøre. Men ved du egentlig hvilken indflydelse blomster har i kunsten? Udstillingen ‘Blomster i Kunsten’ på Arken dykker ned i menneskets fascination af blomster i kunsten med kunstnere fra Claude Monet til Melanie Bonajo.

Sidste chance: 9. januar 2022


Film du skal nå at se

CPH:DOX i hele landet

Københavnerfestivalen har på elskværdig vis udvalgt nogle af deres bedste film til minifestivaler rundt i flere danske byer. Så, hvis du heller ikke fik set film som ‘Min Bror, Mit Hjem’ om flygtningebrødre, der blev genforenet i Danmark eller ’KRIG – Hvem kan Skilles fra Fjenden Sin’ om to danske krigsveteraners personlige fortælling om krigen i Afghanistan, kan du se dem til Randers:dox, Køge:dox og Ærø:dox med flere. Læs mere om minifestivalerne her.

Sidste chance: 9.-17. oktober 2021


Dune

Rygtet siger, at det er science-fiction udgaven af ‘Ringenes Herre’ krydret med Timothée Chalamet (Call Me By Your Name) og Zendaya (Euphoria). Den skal helt sikkert ses på det store lærredet, inden den forsvinder ned i streaminghullerne på Netflix. Find billetten her.


Teaterforestillinger du skal nå til

Tour de Chambre i Skuespilhuset

Tine Høegs anmelderroste roman ‘Tour de Chambre’ er blevet vækket til live af nogle dygtige danske skuespillere med blandt andet Karen-Lise Mynster. Man kan lige nå at opleve forestillingen på de skrå brædder i Skuespilhuset i København, inden de rykker ud på Danmarks turné. Læs mere om forestillingen her.

Sidste chance: 21. oktober 2021


En Folkefjende på Nørrebro Teater

Det er jo en klassiker af Henrik Ibsen, der handler om demokratiets skyggeside, mediernes magt og idealismens sammenstød med virkeligheden, som må siges at holde relevansniveauet. Man kan lige nå at se Søren Pilmark i hovedrollen, hvilket i øvrigt lover godt for en hæsblæsende aften på Nørrebro. Læs mere om ‘En Folkefjende’ her.

Sidste chance: 23. oktober 2021


Koncerter du skal opleve

Det kan næsten ikke beskrives, hvor meget vi tørster efter livemusik og koncertøl. Heldigvis er der et hav af fede koncerter den kommende tid, som vi ikke vil gå glip af.

MØ i Den Grå Hal

Den danske verdenstjerne er tilbage i topform og klar med ny musik, efter hun trak stikket i 2019. Der er lagt op til et specielt designet show i intime rammer i Den Grå Hal. Men skynd dig, for der er få billetter tilbage.

Hvornår: 22. oktober 2021


Cheff Records 10 års jubilæum i Århus

KIDD, TopGunn, Klumben og ELOQ er klar til at sende dig til månen med et brag af en jubilæumskoncert. Deres koncert blev udsolgt i K.B. Hallen, men der er stadig billetter i Århus Congress Center.

Hvornår: 16. oktober 2021


Folkeklubben i K.B. Hallen

Den danske rockgruppe har været voldsomt præget af koncertudskydninger, men de er klar til at lægge K.B. Hallen ned i deres hidtil største koncert med numre fra det anmelderroste album ‘Børn af den tabte tid’. Der er stadig få billetter til koncerten.

30. oktober 2021


Det skal vi nå på Kulturnatten

Den ene gang om året, hvor vi kan komme bag ellers lukkede døre, har vi dykket ned i programmet på Kulturnatten, og vi skal fra jazz i kirken til lysshow på Knippelsbro. Det er nu på fredag den 15. oktober og de forskellige events, der starter kl 18 kræver et kulturpas, der kan købes på museer eller en 7-11 nær dig.


Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Footer graphics