kat
Manja Vitolic/Unsplash

Morgenbeats: Katte har altid været nogle arrogante og introverte stoddere, som hader mennesker

Heartbeats samler op på den forrige uges strabadserende coronaliv og anbefaler, hvad du skal se, læse, spise og lytte til i denne uge. Velkommen til Morgenbeats.

1. For Fox sake

Ovre på den anden side af Atlanten stod præsident Trumps kæledæggekanal, Fox News, i sidste uge pludselig med håret i postkassen midt i dagens nyheder, da de fik stillet igennem til den helt forkerte læge. Han havde til tv-værtens store ærgrelse nemlig ikke i sinde at skamrose regeringens håndtering af coronavirussen, men derimod at hudflette den for et decideret svagt beredskab, hvilket gjorde værten en anelse perpleks. Han bliver nok aldrig inviteret igen.

https://twitter.com/aalali44/status/1245546863102746624

2. Nyseskærme

I pandemiens navn er der visse steder blevet sat plexiglas op ved kasserne i supermarkederne. Blandt andet i Netto på Frederiksberg, hvor man har døbt den nye foranstaltning med et ildevarslende og tvetydigt ord, nemlig ‘nyseskærm’. Hvordan kan det være nødvendigt med sådan en? Nyser folk nogensinde deres kassemedarbejder lige ind i ansigtet? Eller betyder det, at man hellere skal nyse på glasset og ikke i sit ærme? Vi handler kun i Irma, indtil direktør Michael Løve har meldt noget officielt ud i den forbindelse.

3. Officiel æggetid

Kæft det er lang tid siden, at det var jul. Mit gæt er, at det nu er 874 måneder siden. Og det eneste, der har varet helt indtil påske, er den her nederen virus. Men: I den her uge er det officielt påske – og det betyder mere alenetid uden familien, men det betyder osse, at der skal makuleres nogle marcipanæg inde i munden. Hos firmaet Lomax, der sælger kontorartikler, kan man få sig lige knap to kilo pastelfarvet drageer for 473,75 kr. Dit hjem er jo alligevel dit kontor, såeh…

4. Kridhvid korsang

Inde på bloggen Nowness.com udgav de i sidste uge videoen ‘Song Mirror’, som klart bør ses. Det er måske de bedste 2 minutter, du kan bruge på internettet i dag, uden at det vil stå helt klart, hvad du egentlig ser. Dybest set er det seks syngende koralsangere, der bevæger sig rundt i et spejlhus på toppen af de schweiziske alper, hvor alt er hvidt. Det fungerer klart bedre på film end på skrift.

5. Peter Adolphsens dagbog

Den danske forfatter Peter Adolphsen har i disse dage skiftet hjemmekontoret ud med et hotelkontor på Hotel Clarion, og der sidder han så og nedfælder lidt galde fra coronakarantænen, som man kan læse ovre på Atlas. Det er god læsning fra den altid løjerlige og pissepessimistiske pennefører. Adolphsen er blandt andet ret træt af de oneliners, Mette F. og kompagni fyrer af, som pølsefyld fra en kødhakker, hvilket også går udover DR’s godmodige celebritet, Mads Steffensen, der for tiden forkynder fællessang på fjernsyn: “I dette billede er Mads Steffensen pølseskindet, tarmen, og Statsministerens ord så hakkekødet, der pumpes ind i ham.” Ah, hvilken metafor.

Illustration: This Thyrring

6. Rynket og kneppet

Nu er det ikke, fordi det her skal være en kæmpe Peter Adolphsen-hyldest, men jeg vil alligevel gerne anbefale hans i øvrigt ret epidemiske roman ‘Rynkekneppesygen’ fra 2017. Mest fordi den er et eksempel på, at alt kunne have været meget værre. Man kunne for eksempel hedde Winnifred (ja, bare det!) og blive angrebet af en lille parasit fra det ydre rum, som fra sit skjul i din navle gør dig mere og mere rynket og liderlig, indtil du dør af det. Simpelthen. Det er trods alt mere fucked up end lidt social distance.

7. Iceage synger blues

Man skulle tro, at ‘COVID-19’ var årtusindets dårligste ord at synge, men jeg kan faktisk slet ikke stoppe. Det skyldes, at Iceage i torsdags udgav sangen ‘Lockdown Blues’, der efterhånden har sat sig så godt fast i hjernebarken, at det første jeg siger, når jeg slår øjnene op om morgenen er: “I got the kåår-vit-nein-teeeeeen lockdown bluuuus”. Hvis der findes en musikalsk vaccine på hele lortet lige nu, er den lige her. Betaler man for sangen på Bandcamp, ryger støtten direkte videre til nødhjælperne i Médecins Sans Frontières.

8. Meanwhile i dyrenes verden

Katte har jo altid været nogle arrogante, introverte og egenrådige stoddere, som hader mennesker…

Footer graphics