dracula Claes Bang
Foto: Netflix

Morgenbeats: Det er sgu heller ikke nemt at tale engelsk som en transsylvansk fyrste, når man er pæredansk

Efter nogle velfortjente fridage henover jul og nytår er dine morgenbeats tilbage med lidt kræs fra nær og fjern.

1. Forfatterfnidder

Ovre på den bette pjosker-avis, Information, har nogle af de kyndige hoveder sat sig for at skrive det 21. århundredes litteraturhistorie gennem en række artikler. Og det kan måske godt lyde lidt tørt sådan umiddelbart, men den slags kan hurtigt falde nogen for brystet. Nærmere bestemt den navnkundige forfatter og dansklærerdarling Katrine Marie Guldager, som i en Facebook-opdatering for nylig var godt og grundigt fortørnet over, at hun ikke var blevet nævnt lidt mere i forbifarten. “Måske skulle jeg bare finde på noget andet at lave?” lød det mopset. Men nu er historieskrivning jo ikke en takketale, Katrine. Buhu.

Forfatter Katrine Marie Guldager. Foto: Les Karner

2. Rock som drop

Det danske rockband Iceage spiller på onsdag koncert på Bremen Teater. Og det er altså ikke hver dag, at de fem knøse sådan bare spankulerer op på en scene herhjemme i fødebyen. Med ry for at levere ret iltre koncerter med mosh pits i metermål og løsgående knytnæveslag er det måske et lidt aparte venue for de halvaggressive excesser – koncerten foregår nemlig siddende. På den anden side: Hvem vil ikke gerne have rock i verdensklasse leveret intravenøst, mens man godter sig i et rødt veloursæde? Event her.

3. Januars antitese

Her på redaktionen er vi ret solskinsliderlige for tiden, så det er du sikkert også. Derfor er denne boganbefaling aldeles overlagt. I 1954 udgav Françoise Sagan til en masse palaver sin debut, ‘Bonjour Tristesse’, blot 18 år gammel om den syttenårige pige Cécile, der er på sommerferie med sin promiskuøse far på den franske riviera. Dagene går med at bade, spise appelsiner og kysse på hinanden i ren ‘Call me by your name’-idyl. Næsten. Bogen, som er lidt af en klassiker, hedder trods alt ‘Bonjour Tristesse‘. Lige nu fungerer den upåklageligt som en portal til alt det, som januar ikke er.

4. Hvid januar og en god start

Januar er typisk måneden, hvor de gode intentioner for krop, motion og sundhed kommer i spil. En af 2019’s mest lyttede podcasts på Heartbeats har været sundhedspodcasten ‘Ditte Giese er blevet for tyk’, hvor journalist Ditte Giese sammen med sundhedsmentor Umahro Cadogan og skiftende gæster har diskuteret krop, vægt, sundhed, sundhedsstress og dødsangst. Nu tager Giese og Cadogan deres sundhedssamtale i øjenhøjde live på tirsdag 7. januar kl. 20 på Teater Play, Strandlodsvej 7 på Amager. Det koster 125 kroner, find billetter HER – og der kommer helt sikkert ikke en nedturs-slankekur med hjem i tasken.

Ditte Giese Umahro Cadogan

5. Blodtørstig Bang

Det er ikke fordi, det nogensinde har virket særligt appetitligt at mæske sig i andre menneskers blod som sådan, men derfor kan det jo være meget lækkert at se på andre, der gør det. I Netflix’ nye seriesatsning, ‘Dracula’, gør Claes Bang alt det beskidte blodarbejde, og det skulle han efter sigende være ret ferm til. Filmkritikerne er henrykte over, hvor sjov og farlig han er, mens Twitter-brugerne morer sig over, hvor dårligt det lyder, når en dansk skuespiller taler engelsk med transsylvansk fyrste-accent.

6. Gud ved det…

7. Underlig rumrekord

Christina Koch fra Nasa har slået en ny rekord. Det siger Nasa selv. Hun er nemlig den første astronaut, der tilbringer over 300 dage i rummet – og nu kommer det vilde – mens hun er en kvinde! Den egentlige rekord på 340 dage har kollegaen Scott Kelly, skriver engadget.com. Eller det vil sige, det har Valeri Polyakov fra Rusland faktisk – han rundede 437 dage. Men han er jo russer. Man undres over logikken i denne rekord-disciplin. Hvilken betydning har Kochs genitalier egentlig her?

I fritiden ser Christina Koch lidt fodbold. Foto: Twitter.com
Footer graphics