zar paulo
PR-foto

Morgenbeats: Aarhus er sgu nok ved at fostre et af landets bedste bands lige nu

Det er mandag, og der er lussinger i luften. Ny aarhusiansk rockmusik på linjen og godt nyt til surdejsfolket. Denne uges Morgenbeats har lidt af det hele. Værsgo’.

1. For Søren da

Vi kan godt lide at starte Morgenbeats med en lille politisk sviner, og hver evig eneste uge er der en eller anden MF’er, der stiller sig med røven i øretæveindbydende klaskehøjde. Det er åbenbart en del af deres metier. I denne uge bringer det os til Dansk Folkeparti og en kværulant, der formår at kalde bullshit på snart sagt alt i nogenlunde samme tempo, som vi andre tjekker vores telefoner. Det handler selvfølgelig om Søren Espersen, som i sidste uge var eddikesur over, at de danske medier tog betaling for deres arbejde bag en betalingsmur for abonnenter. Han gad simpelthen ikke det pis mere. “Jeg ER stået af”, tweetede han. Ja, vi ved næsten ikke, hvad vi skal sige, men altså, du er velkommen til at læse Heartbeats så længe, dit ildebefindende varer, Søren. Her er ingen mure.

2. Margrethe er kold

Det gik næppe nogens næse forbi, at sidste uge tilhørte hendes højhed, Johnny Margrethe den anden af Danmark. Hun fyldte rundt, og noget kunne tyde på, at hun er ved at være så gammel, at hun er ved at tabe lidt af småkagen. Eller også er hun bare ligeglad. I Politikens stort anlagte interview med den royale øverstbefalende gav hun udtryk for, at klimaforandringer var noget, man skulle tage med et skuldertræk, mere eller mindre. Vi har det lidt på samme måde med kongehuset efterhånden.

Foto: Per Morten Abrahamsen

3. Zaren fra Aarhus

Jeg har sagt det før, og nu igen: Zar Paulo fra Aarhus er sgu nok et af de bedste bands i Danmark lige nu. Det er en vovet, men alligevel berettiget påstand, eftersom den unge gruppe kun har udgivet fire brandgode sange. De holder et potrygende højt niveau, der kommer alle fans af Kliché og stramme new wave-stemmer til gode. Deres nye single, ‘Stop Believing’, der lyder lidt som Van Halen og Alex Camerons danske bastardunge fra 80’erne, er måske deres bedste nummer hidtil. Men det er svært at vælge. Alt for længe har dansk rock manglet et godt omkvæd. Det her er til gengæld langstidsholdbart.

4. Lp på motorcykel

Vi stryger fra et godt, dansk band til det næste. The Love Coffin udgiver nemlig deres andet album ‘Second Skin’ på fredag, og det ser vi rigtig meget frem til her på redaktionen. At dømme ud fra den sortrandede singleforløber ‘Mortalized’ og coveret er der særdeles gode varer på hylderne hos de barokke libertinere, der altid går til rockgenren, som en vampyr går til halskødet på en urørt ungmø. Hvis man er ude inden morgengryet, kan man endda nå at få leveret en lp på en motorcykel, skriver de på Facebook.

5. Jernedødt bagegrej

Coronakrisen har tilsyneladende været lige præcis den hestesko, der skulle til, for at 80 procent af alle speltmødre og bløde farselsfædre tog hul på den store hurdle at bage brød med surdej. Jeg må indrømme, at jeg er en af dem. Og derfor ved jeg, at en guru indenfor området hedder Cathrine Brandt og har en blog, hvor man guddødeme kan surdeje-along og en masse andet. Nu har hun i sin webshop anskaffet sig noget nær verdens bedste ting til at bage i: En støbejernsdims på 10 kilo, som er en slags livmoder for en våd dej. Hun giver os den episke Challenger Bread Pan. Køb den, bag og bliv lykkelig.

6. Tyskerbussen og tvillingerne

Det giver snart ikke længere mening at anbefale noget, du skal se. Du har streamet alt, ligesom alle andre, så det er nyttesløst. Derfor hiver vi altså et gammelt og for mange sikkert glemt eller helt ukendt klip op af mandagshatten. TV-2 Østjylland var i 2012 med på en bustur fra Aarhus til grænsen, så de rejsende kunne fylde dåseøllageret derhjemme op til en billig penge. Det lyder måske lige simpelt nok til en aften på sofaen, men det er en legendarisk odyssé om to førtidspensionerede tvillinger, der på bare seks minutter rummer mere drama end alt på Netflix til sammen.

Footer graphics