Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Loud får grønt lys til navneskift og nye ejere

Radio- og tv-nævnet godkender Berlingske Medier som ny hovedejer af Radio Loud og giver samtidigt tilladelse til navneskifte.

Så er det officielt. Radio Loud skal nu hedde 24syv.

Radio- og tv-nævnet har fredag godkendt Berlingske Media som hovedejer af selskabet med en ejerandel på 91,1 procent, ligesom navneskiftet til 24syv også har fået grønt lys af nævnet. Det begrundes med, at navneændringen ikke kræver nævnets tilladelse, da navnet ikke er reguleret i sendetilladelsen.

De tidligere ejere som Radio Diablo ApS, Radio Max Danmark ApS og Foreningen Radio Limfjord, der tilsammen ejer 51,1 procent, har ønsket at trække sig ud af ejerkredsen

Det skriver nævnet i en pressemeddelelse.

Godkendelsen kommer dog med en række betingelser, herunder at ejerne sikrer, at programtilladelsen bliver overholdt, samt at der ved næste redegørelse for public service vises regnskab for, hvor mange ressourcer selskabet har brugt på podcast-produktion, som ikke indgår i Louds live-flow.

”Det afgørende for Radio- og tv-nævnet er, at programtilladelsen bliver overholdt, uanset om ejerforholdene skifter. Det er noget, vi er meget opmærksomme på, og som vi kommer til at følge særdeles tæt. Det er også derfor, at vi fastholder det særlige tilsyn med kanalen. Betingelserne i tilladelsen skal overholdes, og kravene til flow-radio må ikke udvandes af et eventuelt fokus på podcast fra Kulturradio Danmark A/S’ side. Derfor har vi opstillet nogle betingelser for afgørelsen, der skal sikre, at dette ikke sker,” siger formand for Radio- og tv-nævnet, Søren Sandfeld Jakobsen, i pressemeddelelsen.

Nævnet har derimod ikke godkendt nogle af anmodningerne vedrørende ændrede rammer for timenyheder. Det, skriver de, “ligger i tråd med den tidligere afgørelse, hvor nævnet ikke godkendte dispensationsanmodninger vedrørende live-sendinger”.

I forhold til målgruppen har nævnet understreget, at kanalens primære målgruppe er og skal være de 15-32-årige. 


Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Find mere om
Footer graphics