Mike Sheridan
Pianist Søren Kjærgaard under optagelserne af 'Looking Back, Moving Forward' i STC Studios. Foto: Mike Sheridan

Hør hele værket: Mike Sheridan har komponeret et musikværk om Tyskland, og det lyder som en drøm

Den danske musikers bestillingsarbejde til Nationalmuseets udstilling om Tyskland kan nu høres online. Vi har lyttet, og det sender tankerne på afveje.

Det er ikke meget, vi har hørt til Mike Sheridan de seneste år. Eller måske har vi, bare uden at vide af det. Den danske musiker og komponist, som udgav sit seneste album ‘Ved første øjekast’ i 2012, har nemlig primært arbejdet med musik til film og scenekunst de seneste otte år.

Nu deler han sit seneste stykke arbejde med omverdenen, og det skal vi være glade for.

Der er tale om et 20 minutters langt ambient og klassisk værk, der lyder som en instrumental drøm, hvor klaverpiruetter og lange penselstrøg mikses sammen i en behageligt transcenderende helhed.

Musikværket, der bærer titlen ‘Looking Back, Moving Forward’, er lavet specifikt til Nationalmuseets aktuelle udstilling om Tyskland, hvor det fungerer som en diskret, integreret del af det sidste rum.

Musikken er direkte inspireret af et billede af Gerhard Richter, hvilket man også kan læse om i et tilhørende essay skrevet af Mike Sheridan, som nu er tilgængeligt online, og hvor man kan få et indblik i arbejdsprocessen og tankerne bag værket.

“Jeg ville specifikt skabe et værk, som leger med tiden, proces, reflektion og temaer på en måde, der minder om den måde Richter arbejde,” skriver han blandt andet i sit essay.

“Jeg valgte at basere stykket på det øjeblik, der indtræffer lige før du tager et billede. Før du trykker på knappen og tager dit billede. Det handler om det aktive valg at fange et givent øjeblik.”

Hør ‘Looking Back, Moving Forward’ her:

Find mere om
Footer graphics