CupcakKe

Ny musik til din højttaler: 6 november-udgivelser du skal holde øje med

Måneden byder på masser af god musik. Fabian Hansen guider dig til de seks mest interessante udgivelser.

Foto: Screendump fra CupcakKe’a video ‘LGBT’


1. Junius Meyvant – Across The Borders

Bag kunstnernavnet Junius Meyvant finder man den islandske singer-songwriter Unnar Gisli Sigurmundsson. I 2014 debuterede han med singlen ‘Color Decay’, hvilket bragte ham international opmærksomhed og i 2016 fulgte debutalbummet ‘Floating Harmonies’.  

JuniusMeyvants nordisk-klingende indie/soul/pop-hybrid indbragte ham i 2015 titlen som årets opkomling ved Icelandic Music Awards, og i 2017 løb han med prisen for bedste popalbum. 

I forbindelse med Meyvants andet album ‘Across The Borders’, der udkommer 9. november, drager han på en Europaturné, som blandt andet bringer ham forbi Danmark til februar med stop i Århus og København. Han medbringer både et syvmandsorkester og et brassband. 

(OBS! Release er udskudt til d. 25/1/2019)

Du kan høre anden single ‘Let It Pass’ fra albummet ‘Across The Borders’ HER

2. CupcakKe – Eden 

Chicago-rapperen CupcakKe, aka Elizabeth Harris, er et af de mere interessante nye navne på hiphopscenen lige nu. 

CupcakKes hyperseksualiserede og ofte hylende morsomme tekster har hurtigt gjort hende både notorisk og yderst populær hos en hastigt voksende fanbase. 

Mens hendes x-ratede stil og skæve produktioner trækker tråde til forgængere som Lil’ Kim og Missy Elliott, er CupcakKe sin helt egen. Hendes kropspositive image og fokus på kvinders rettigheder og LGBT-issues medvirker desuden til at skille hende ud fra mange af hendes rap-kolleger. 

‘Eden’ er den produktive rappers andet album i år og udkommer 9. november. 

3. Charles Bradley – Black Velvet

Den nyligt afdøde soulsanger Charles Bradleys karriere er en af musikhistoriens mere fascinerende. Han albumdebuterede i en alder af 62 år efter et liv præget af fattigdom og hjemløshed, hvor han blandt andet ernærede sig som James Brown-impersonator på diverse natklubber.

Det førte til, at han blev opdaget af pladeselskabet Daptone Records, hvor han udgav tre fremragende albums med retroorienteret soul. Hans øgenavn ‘The Screaming Eagle of Soul’ udsprang af hans passionerede, uslebne vokalstil, der bragte mindelser om legender som Otis Redding og selvfølgelig James Brown.  

Bradley døde af mavekræft i 2017, og ‘Black Velvet’, der udkommer 9. november består af udvalgte, uudgivne numre indspillet i løbet af karrieren. Albummet kan pre-streames her via NPR.

4. Anderson Paak – Oxnard

Sangeren og rapperen Anderson Paak fik sit store gennembrud i 2016 med det Grammy-nominerede album ‘Malibu’, hvis suværene og über funky single ‘Am I Wrong’ var et årets absolutte højdepunkter. 

Udgivelsen katapulterede Paak i front for soul- og hiphopscenen og hans tredje album ‘Oxnard’, opkaldt efter hans californiske hjemby, er et af årets mest ventede. Det udkommer 16. november og byder på samarbejder med en perlerække af stjernegæster som Kendrick Lamar, J. Cole, Dr. Dre og Q-Tip.

Forud for albummet har Paak udgivet nummeret ‘Tints’ med Kendrick Lamar.

5. Little Dragon 

Den svenske gruppe Little Dragon udgiver 30. november EP’en ‘Lover Chanting’. Det er det erfarne Göteborg-bands første udgivelse på det berømte britiske pladeselskab Ninja Tune, der også huser respekterede navne som Bonobo og Modeselektor.

Little Dragons unikke blanding af nordisk synth-pop og elektronisk soul har gennem årene høstet masser af ros fra fans, kritikere og kolleger, og de har samarbejdet med internationale sværvægtere som Gorillaz, Big Boi, Mac Miller og Flume. 

Little Dragon har forud for 4-tracks EP’en udgivet det dansable titelnummer. 

6. The 1975 – A Brief Inquiry into Online Relationships

Det fremadstormende britiske rockband The 1975 udgiver deres længe ventede tredje album 30. november. 

Manchester-bandet fik for alvor vind i sejlene i 2016 med albummet ‘I Like it When You Sleep, for You Are So Beautiful yet So Unaware of It’, der med sin flabede blanding af rock, 80’er-inspireret pop og elektronisk musik toppede hitlisterne i England og USA. 

Forud for albummet har The 1975 udgivet hele fem singler heriblandt ‘Love It If We Made It’, der udkom i oktober.  

Find mere om
Footer graphics