sign likes

Like-frit Instagram indført i 6 lande

Efter længere tids spekulationer har det populære sociale medie Instagram nu valgt at skjule antallet af likes i seks lande.

Tænker du nogensinde over, hvor mange likes du vil få, inden du poster et billede eller en video på Instagram? Hvis du gør, så er du ikke alene. Noget tyder dog på, at tiden med bekymringer over antallet af likes snart er forbi. Det skriver Inc.

Instagram har nu skjult antallet af likes på et opslag i seks lande. Det drejer sig om New Zealand, Irland, Brasilien, Australien, Italien og Japan.

Det sociale medie er dog ikke helt like-frit i den forstand, at man stadig selv kan se, hvor mange likes ens billede eller video får. Men det er kun en selv, der kan se det, da der ikke længere er en offentlig ’like-tæller’.

Tilbage i april opsnappede app-udvikleren Jane Manchun Wong via koden i Instagrams Android-app, at det sociale medie legede med tanken om kun at gøre antallet af likes synligt for den person, der har lagt billedet op.

Dengang bekræftede Instagram prototypens eksistens, men afviste, at det var en feature, som firmaet aktivt testede. Dog tilføjede Instagrams talsperson, at “afsøgningen af måder, der reducerer stressfaktoren på Instagram, er noget, vi altid tænker på”.
Og her er et like-frit Instagram åbenbart alligevel en måde til at reducere stressfaktoren på det sociale medie, hvis man spørger Instagram.

Foto: Unsplash

Footer graphics