Heartbeats anbefaler: Designhøjtaler, stilet pensionistudstyr og en rørende interviewserie

Hvad skal du se, gøre og opleve i denne uge? Vi har håndplukket et par ting, der er værd at bruge tid og penge på lige nu.

Stilet pensionistudstyr

Designeren og møbelsnedkeren Anker Bak er på en ganske hæderlig og meningsfuld mission. Da hans mormor fik behov for at gå med stok efter en hofteoperation i 2014, blev hun flov over udsigten til at skulle gå rundt med de velkendte aluminiumsaggregater fra det offentlige sygehus. Det fik Anker Bak til at designe krykken ‘Værdig’, som både var meget smukkere, mere ergonomisk og behagelig at gå med. I dag indgår krykken i den nationale samling på Designmuseum Danmark, og Anker Bak har sidenhen udvidet sin portefølje af hjælpemidler, der skal kunne bruges med værdighed og stolthed. Selv kalder han hjælpemidlerne for møbler, og det forstår man virkelig godt, når man for eksempel ser egetræs-rollatoren, stokken ‘Snild’ og indkøbs-trolleyen, der alle emmer af god stil. Designet er tidløst og klassisk og skaber reminiscenser til både Wegner og Arne Jacobsen. Mon ikke de begge ligger og smiler i graven.

/Louise Elly Meyer

Højtalerkunst

Egentlig foretrækker jeg, at ting og designobjekter ikke foregiver at være noget, de ikke er. Men sommetider kan man jo blive omvendt. Det er tilfældet nu, hvor B&O har lavet et samarbejde med kunstneren og musikeren Kasper Eistrup om at gentænke deres klassiske Beosound A9 højtaler, hvilket der er kommet et meget vellykket resultat ud af. Hvis man ikke ved, at det er en højtaler, kan man ved første øjekast formentlig godt blive i tvivl om, hvad det egentlig er. Men inde bag den canvaslignende front gemmer der sig en bluetooth-højtaler af allerhøjeste kvalitet. Detaljerne med de tre blå ben og messingringen som ramme er svære at stå for. Så har man 50.000 kr. der brænder i lommen, kan man med fordel slå til nu. ‘Cacophonia’, som den er døbt, findes kun i et meget begrænset oplag.

/Thomas Balslev

En særlig samtale

Hvordan er det at være en lækkersteg? Havde du en god opvækst? Er din høje løn fair?

Sådan spørger journalisterne bag TV Glad blandt andet landsholdstræner Kasper Hjulmand i det tredje og nyeste afsnit af ’En særlig samtale’. Spørgsmålene går tæt på, men journalisterne bag TV Glad – en tv-station drevet af folk med funktionsnedsættelse – spørger uden agenda. De formår at skabe en atmosfære, hvor paraderne sænkes, og det kommer der nogle virkelig fine, åbne og ærlige interviews ud af. I første afsnit åbner Thomas Helmig op om sin søn Hugo Helmigs tragiske død. I andet afsnit fortæller Mette Frederiksen om at føle sig ensom. Og i det nyeste afsnit vender Kasper Hjulmand sammen med TV Glads journalister episoden, hvor Christian Eriksen faldt om, og hele nationen holdt vejret. ’En særlig samtale’ er både vedkommende og hjertevarmt og en serie, som alle bør tage sig tid til at se.

/Asger Lorenzen

Foto: DR

LÆS OGSÅ

Find mere om
Footer graphics