Foto: Shutterstock

For første gang nogensinde synger Julian Lennon sin fars sang ’Imagine’

Han havde forsvoret nogensinde at synge fredssangen, men krigen i Ukraine har fået ham til at skifte mening.

Julian Lennon har gang på gang, år efter år, afvist at synge sin far, John Lennon, og Yoko Onos sang ’Imagine’ fra 1971.

Sangen, der blev skrevet under Vietnamkrigen, er igen og igen fundet frem i krigstid, når der har været behov for at få gentaget det så verdensberømte fredsbudskab: Forestil dig, at alle mennesker levede sammen i fred.

Men Julian Lennon, der lever af at være rockmusiker, har ikke sunget med.

Ikke før nu, hvor han for første gang offentligt fortolker sangen, der kom ud, da han var otte år. Det foregår på YouTube, hvor musikeren har ledsaget sin video af en tekst.

”Krigen i Ukraine er en uforståelig tragedie,” skriver han.

”Som menneske og artist følte jeg mig kaldet til at reagere på den mest betydningsfulde måde, jeg kunne. Så i dag, for første gang nogensinde, optræder jeg offentligt med min fars sang ’Imagine’.”

Hvorfor nu, spørger han selv.

”Jeg har altid sagt, at jeg kun ville synge den, hvis vi stod over for jordens undergang.”

Men, skriver Julian Lennon, i en situation med ”morderisk vold”, hvor ”millioner af uskyldige familier er blevet tvunget til at forlade deres trygge hjem for at søge asyl andre steder,” er der brug for en sang, ”hvor vi bliver taget til et sted, hvor kærlighed og sammenhold er virkelighed – om ikke andet for et kort øjeblik.”

Krigen har snart stået på i to måneder, og langt over tusinde civile ukrainere har mistet livet. Mindst 18 millioner mennesker i Ukraine har brug for humanitær hjælp, mens FN anslår, at 4,3 millioner mennesker indtil videre er flygtet ud af landet.

Julian Lennon mener, at ’Imagine’ er en sang, der afspejler det lys for enden af tunnelen, som vi alle sammen håber på.

Han slutter sit opslag under videoen, der på to døgn er set knap en million gange:

”Jeg kalder alle verdens ledere og alle andre, der tror på følelsen i ’Imagine’ om at stå op for flygtninge alle steder!” Hvorefter han opfordrer til at ”donere fra hjertet.”

Footer graphics