Le-sofa

Le Gammeltoft: Sådan vinder du i hverdagens tidslotteri

Det kan føles som verdens mest generøse gave i en presset hverdag, når noget bliver aflyst, eller nogen henter ens børn. Her kommer listen over de dejligste tidsgaver.

Som en tidspresset moderne dame med egen virksomhed, to børn, mand og hus, er der intet så fantastisk, som når man vinder i tidslotteriet. At sidde med hovedet begravet i to do-lister helt presset op mod deadline og så få foræret en ekstra time eller to.  Du kender det helt sikkert. Det er som at vinde i et lotteri, et tidslotteri. Her kommer nogle af de største tidsgaver:

1. Mødet der bliver aflyst eller ikke dukker op

Hele dagen er presset sammen om dagens møder, og man drømmer bare om tid til at cleare mailboksen, svare på spørgsmål fra kollegaerne og nå at spise en ostemad. Og for hver gang man kigger på uret på skærmen, bliver det sværere at nå noget, fordi møderne ligger tæt som fingre i en knyttet hånd. Pludselig aflyser nogen et møde, og det føles som et vindue er blevet åbnet på vid gab i denne pludselige gratis klokketime.


2. Barnet bliver inviteret på spontan legeaftale

At have et barn er meget, meget lettere end at have to. Hverdagene er et sammensurium af hente-bringe-fodbold-dans-indkøb-arbejde. Så det kan føles som en gigantisk gave af overskud og tid, når man pludselig får en SMS-anmodning fra Lunas far om en legeaftale mellem en af ungerne og en kammerat. Du kan nu nøjes med at skulle hente 1 barn og derefter spise 1 kage på café sammen, uden at nogen børn prøver at slå hinanden ihjel. Sådan bliver en forjaget onsdag vendt til nærvær og øjenkontakt med solo-barnet.


3. Når du finder en parkeringsplads midt i byen – helt uden at lede

Du sætter sikkert også rigeligt med tid af, når du skal køre bil og parkere i centrum. For det ER umuligt at slippe udenom myldretrafik og finde en parkeringsplads. Men lige der – lige foran næsen på dig – er der så pludselig en, der kører og efterlader en ledig plads til dig og din bil. Det giver dig tid til en hyggelig gåtur inden næste møde og måske opdage et glemt hjørne af byen over en kop take away-kaffe.


4. Aflysning af aftale – ikke fordi man ikke gad, men bare fordi

”Jeg bliver desværre nødt til at aflyse vores aftale i aften”. Der findes nærmest ikke nogen bedre SMS at modtage en presset tirsdag kl. 18. Du er kommet til at sætte dig i sofaen, og om 20 minutter skal du tage dig sammen og stå op og gøre dig klar og ud af døren. Men du orker det jo egentlig ikke. For en aften i sofaen er langt mere det, du har brug for. And guess what! Bliv bare siddende, nogen aflyser i sidste øjeblik, og du er ikke en skid fornærmet. Alle vinder.


5. Når din bedre halvdel tager tidligt fri, henter og laver mad

Ok, sandt nok – det er ikke så ofte, det sker. Men NÅR det sker, er det den største kærlighedsgave. Bedre end blomster, diamanter og sex. For ikke nok med at du ikke skal hente, ikke skal købe ind og ikke skal lave mad –din absolut bedre halvdel viser dig, HVOR højt han eller hun elsker dig med hverdags-forkælelse. Bedre og billigere end parterapi.


6. Aflyst træning

Træning og motion er vigtigt ja, så vi presser det ind i udkants-tidspunkterne af kalenderen for at få det gjort. Tidligt op og træning 06.20 inden arbejde. Det føles ret pligt-agtigt ja, men det skal jo gøres. Men tænk sig, lige der hvor uret ringer, og du bare drømmer om at vende dig om på den anden side og sove videre, får du øje på en sms fra træneren/fitnesscentret/træningsmakkeren, der aflyser. Så snoozer du bare videre med god samvittighed. I dag har du vundet tidslotteriet!


7. Lav snigeren fra en fest

Det er fint nok at være til fest, men det er altså også dejligt at komme hjem. Især fredag aften er det svært at svinge sig op til den helt store fest og satse resten af weekendens energiniveau med udsigten til tømmermænd. Du laver derfor en houdini fra julefrokosten/firmafesten/rødvinsaftenen og når hjem inden midnat, også kaldet ‘kold før 12’-finten, så du kan nå at se en film med din kæreste på sofaen. I blød buks. Og varm favn. Ah.

Find mere om
Footer graphics