regn gif

Månedens heartbreaks: Jim Lyngvild sælger diller-medicin, og streaming dræbte landets ældste boghandel

Det er tid til det månedlige opgør med tidsånden, det dumme svin. Her kommer listen over alt det, der knuser vores hjerter pt – som dillermedicin fra Lyngvild og træflis fra Amazonas.

1. Farvel til spontane flyture

Vi ved jo godt allesammen, at vi skal flyve mindre. Meget mindre. Men det er bare så dejligt at rejse. Når nu vi ikke selv kunne finde ud af at skrue ned for CO2-svinende flytrafik, gør Coronaangsten det nu for os. Flybranchen fyrer og lukker, og fremover vil det, ligesom i gamle dage, være dyrt og forbeholdt de velstillede at flyve på ferie. Væk er kæreste-svipture til Madrid og varme familieferier i februar. So be it. Det er godt for klimaet og det danske sommerhussalg, men må vi ikke have lov at ømme os et øjeblik over enden på en æra, hvor der altid var en ferie at se frem til i kalendere?. Eller i det mindste et postkort fra de varme lande i postkassen fra familiens Onkel Rejsende Mack. Men regnvejr i Karise kan sikkert også noget…

Regn
Foto: Jumpstory

2. Farvel til Arnold Busck

Vi har ellers god tid til at læse bøger nu. Så det er ekstra trist, at landets ældste boghandlerkæde lukker, mens Netflix buldrer derudaf. Siden 1896 er der blevet solgt bøger fra Købmagergade og siden i resten af landet, men social distancering og internethandel slog altså den gamle boghandel ihjel. Vi håber på en hjælpepakke! Ellers kan jeg anbefale Ottessa Moshfeghs tragikomiske, og sært corona-aktuelle, bog, ‘Mit år med hvile og ro’ om en ung kvinde, der går i dvale og sover fra verden. Den kan fås hos Busck på nettet HER.

ottessa moshfegh

3. Jim Lyngvild sælger natur-viagra

Renæssancemennesket Jim Lyngvild, som ellers er kendt som modekommentator, Ghita-ven og velhængt vikingefilejs, bliver ved med at overraske. Under en internetsøgning efter noget C-vitamin opdagede jeg pludselig, at Lyngvild står bag et kosttilskud med navn Stay Gay, som er både til mænd og kvinder (men nok mest mænd med hang til Versace-æstetik) og handler om at “holde sexlivet kørende” og fremme “vitalitet, udholdenhed & gode seksuelle relationer” med “naturlige, lystfremkaldende ingredienser” fra firmaet Land of Vikings og tilsat et lille dannebrog. Det er DF-, homo-, sexmesse- OG helsekostsegmentet, Lyngvild rammer i et og samme produkt! Hvordan er det muligt, spørger man sig selv? Læg i kurv. Straks.

stay gay

4. Grønt nyt er dårligt nyt?

Klimasagen har alle dage været kompleks. Men det går over min fatteevne, at for at lukke ned for den sorte energikilde kul og olie så brænder Amagerværket nu træflis af, som er sejlet 8.859 kilometer hertil fra Amazonas i Brasilien. Træet, vi brænder af for at give københavnerne mere grøn opvarmning, stammer altså fra afskovet område i “verdens lunger”, og selvom det ikke tæller i Danmarks Co2-regnskab, må det jo tælle i Brasiliens?

Amagerværket
Foto: Paludan Architects

5. Hvil i fred, hjerteknuser

Foto: Martin Hansen
Footer graphics