Foto: Radikale Venstre

Kristian Hegaard er helt færdig i politik efter flere episoder med krænkende adfærd: “Jeg beklager dybt”

Kristian Hegaard (R) har ved flere lejligheder opført sig upassende og har “udvist grænseoverskridende adfærd”. Episoderne gør, at han nu trækker sig fra Folketinget og Fredensborg Byråd.

Radikale Venstres profil Kristian Hegaard er fortid i dansk politik.

I et længere opslag på Facebook skrev den 30-årige politiker torsdag aften, at han forlader sin plads i Radikale Venstres folketingsgruppe, efter at han for nylig har “udvist grænseoverskridende adfærd” i “meget fuld tilstand”.

Fredag eftermiddag bekræfter De Radikales pressechef, Jens Jørgen Madsen, over for Heartbeats, at politikeren også siger farvel til Fredensborg Byråd, hvor han har siddet, siden han var 18 år.

“Kristian Hegaard oplyste selv i går, at han trækker sig fra politik – og dermed også fra byrådet”, skriver Jens Jørgen Madsen i en sms.

I opslaget på Facebook fortæller Kristian Hegaard, at der er tale om flere episoder med krænkende adfærd, herunder en for nylig.

“Jeg har svigtet og fejlet”, starter Hegaard opslaget. Herefter forklarer han, at han “desværre intet husker” fra episoden, men at han har fået at vide, at han har udvist grænseoverskridende adfærd i forbindelse med en “festlig lejlighed”.

“Det er jeg simpelthen så ked af. For jeg har intet ønske om at overskride andres grænser, og det beklager jeg dybt”, skriver han.

Ikke første gang

Kristian Hegaard har siddet i Folketinget siden valget i 2019 og har indtil nu været Radikale Venstres retsordfører, udlændingeordfører og socialordfører.

Det er ikke første gang, at politikeren har overskredet en anden persons grænse til en fest. I opslaget fortæller han, at han tidligere på året havde en samtale med den radikale leder, Sofie Carsten Nielsen, hvor han blev gjort opmærksom på, at han havde “overtrådt en grænse hos en radikal med en berøring”.

Om der er tale om et radikalt folketingsmedlem, en partiansat eller et medlem af ungdomspartiet er uvist. Hvad “en berøring” præcis dækker over, eller hvornår episoden skal have fundet sted, oplyses heller ikke. Det samme gælder de yderligere detaljer ved den nylige episode, der har fået Hegaard til at trække sig.

I begge tilfælde understreger Kristian Hegaard, at han ikke husker noget fra episoderne.

“Det er ikke noget, jeg selv husker. Men jeg tager det meget alvorligt, og jeg er virkelig ked af at have opført mig grænseoverskridende. For sådan kender jeg ikke mig selv. Jeg havde alle intentioner om, at det ikke skulle gentage sig. At jeg efter denne samtale (med Sofie Carsten Nielsen, red.) har begået en ny fejltagelse, må jeg tage konsekvensen af”, skriver Hegaard og tilføjer:

“Jeg har overtrådt de værdier, jeg selv står for. Derfor mener jeg ikke, at jeg med troværdighed kan fortsætte i politik for nu og takker derfor af”.

Det skabte stor debat, da den konservative politiker Naser Khader i foråret meldte sig syg med stress, efter at Berlingske kunne fortælle, at retsordføreren havde truet kritikere. I juli, mens Khader var sygemeldt, kunne DR fortælle, at fem kvinder anklagede Naser Khader for seksuelle krænkelser, herunder forsøg på voldtægt.

Også den tidligere radikale leder Morten Østergaard valgte at tage orlov fra Folketinget, efter at han måtte trække sig på grund af sager om sexkrænkelser. Under orlov fra Folketinget beholder politikerne deres fulde vederlag på knap 60.000 kroner om måneden samt et skattefrit omkostningstillæg på 5.254 kroner om måneden uden at skulle fremvise dokumentation for sygemeldingen.

Kristian Hegaard har dog ikke tænkt sig at følge deres eksempel. Han vil ikke søge orlov, men udtræder af Folketinget, da han med egne ord “hverken er syg eller stresset”.

Radikale Venstres gruppeledelse er enig i, at den rigtige konsekvens for Kristian Hegaard er at forlade Folketinget og overlade pladsen til en suppleant.

“Vi er triste over Kristians beslutning, men efter at have hørt hans begrundelser, er vi enige i hans beslutning og tager den til efterretning”, udtaler ledelsen på Radikale Venstres hjemmeside.

Heartbeats arbejder på at få et interview med Kristian Hegaard. Det har i skrivende stund ikke været muligt.


Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Find mere om
Footer graphics