Foto: DPA/Ritzau Scanpix

Klumme: Fristadens frihedskamp er begyndt

Christiania har i nat forsøgt at lukke hashhandlen med barrikader, men allerede nu har maskerede mænd fjernet dem. Det er op til forbrugeren (hashrygeren) at hjælpe, hvis banderne ikke skal vinde, skriver Emil Norsker i denne klumme.

Nu må alle hashrygere tage sig sammen. Det har de sikkert hørt mange gange før, og nu får de det også at vide af Christiania. Hvis I vil fristaden det godt, så køb jeres hash et andet sted.

I lang tid har der i hashtågerne ulmet en konflikt i en af Danmarks mest besøgte turistmål. Et stadig stigende antal beboere er utilfredse med, at landets værste gadebander har fået deres egen lille ubehagelige ambassade i form af en hashbod på staden.

Man kan altså vælge, om man vil købe hos Loyal To Familia, Hells Angels eller Bandidos, hvis man vil have en ryger. Alle sammen driftige forretningsmænd, der ikke går i vejen for at likvidere hinanden, hvis nogen skulle møve sig ind på deres forretning, der årligt omsætter for et milliardbeløb. 

I nat tog Christiania så initiativet tilbage. En større gruppe placerede betonklodser og containere foran fristaden og erklærede Pusher Street for lukket.

Med lukningen skrev de: ”Elsker du Christiania – køb et andet sted.”

Nu er der endelig sket det, som politikere, politiet og mange københavnere har bedt om i mange år. Christiania har selv gjort noget for at stoppe den hashhandel, der åbenlyst er ude af kontrol, og som reelt truer det ellers smukke og sjove sted, som fristaden også kan være, på dets eksistens. 

Mange forbrugere går op i økologi, og at deres fødevarer bliver produceret under ordnede forhold, men når det gælder deres rusmidler, hvad enten det er coke eller hash, ser man åbenbart stort på alt det. Man ser stort på, at hele den ulovlige forretning understøtter vold, undertrykkelse og udnyttelse, og at der i hele den lange vej af stoffernes rejse undervejs sker uhyrlige ting. For hvert sug eller snif støtter du virksomheder (bander, mafia), som er langt værre end forretninger som Nestlé eller McDonald’s, som du måske foragter.

Der er selvfølgelig hele diskussionen om, at det bare skal være lovligt, men det er der ikke et demokratisk flertal for nu, så hvis du vil hjælpe Christiania og resten af København, så tag en slapper, og køb det et andet sted.

Der gik ikke mange timer, før maskerede mænd åbnede Pusher Street igen og fjernede containerne, så det er stærke kræfter, de er oppe imod. Men nu er kampen indledt. Og nu må politiet og politikerne hjælpe til. Og det er nu, at hashrygerne må tage sig sammen. Køb din hash et andet sted. Man har som forbruger større magt, end man måske går rundt og tror i den her situation. Hjælp nu christianitterne i deres ulige kamp mod nogle af de mest ubehagelige mennesker i Danmark.

Fristadens frihedskamp er indledt. Hashrygerne må vælge, hvilken side af historien de vil stå på.

Find mere om
Footer graphics