Anima

Thom Yorke og P.T. Anderson udgiver kortfilm på Netflix

I dag udkommer Thom Yorkes tredje soloalbum OG en kortfilm, der er bygget op omkring musikken fra albummet.

Radioheads frontmand, Thom Yorke, har netop udgivet sit tredje soloalbum. Pladen hedder ‘Anima’ og har fået rosende ord og et hav af stjerner med på vejen af anmeldere verden rundt. Pladen er også et helstøbt værk med stærke produktioner og tekster. Det er endda det første soloalbum fra Yorke, der giver indtryk af, at han har fundet sig selv som soloartist – uden Radiohead i ryggen – men med Nigel Godrich som producer.

‘Anima’ er dog ikke blot navnet på det nye album – det er også titlen på en kortfilm instrueret af Paul Thomas Anderson til Netflix. Filmen, en så kaldt ‘one-reeler” (en film på 10-12 minutters varighed der består af en reel eller film) sætter billeder til ‘Not the News’, ‘Traffic’ og ‘Dawn Chorus’ og skaber et audiovisuelt værk til Thom Yorkes fans. Både albummet og filmen bygger på ‘Dawn Chorus’, som er et helt ustyrligt velkomponeret nummer – et af Thom Yorkes smukkeste. En sang om tab, nostalgi, fortrydelser og nye chancer.

Paul Thomas Anderson, som blandt andet har instrueret filmene ‘Boogie Nights’, ‘Magnolia’ og senest ‘Phantom Thread: For the Hungry Boy’, og Thom Yorke har været associerede i flere år – hovedsageligt efter Paul Thomas Anderson lavede videoer til Radioheads ‘A Moon Shaped Pool’-album.

Se hele filmen på Netflix.

Lyt til albummet på Spotify.

Se traileren her:

Footer graphics