Pyrus julekalender
Illustration: Nikolaj Egestorp

Jul på hjemmearbejdspladsen: Jeg troede ærligt talt, at en Pyrus-hue betød frit lejde

Selvom julefrokosten er aflyst, kan man stadig godt komme til at krænke de smukke unge mennesker. Det erfarer Birgitte, som troede, at krænkelsesparat betød parat til ballade.

Torsdag den 10. december

Jeg har da fuldstændig misforstået ordet ‘krænkelsesparat’. Det viser sig, at det betyder det stik modsatte af, hvad man umiddelbart skulle tro!

Det er en lidt sjov historie. Eller det er det så slet slet ikke, forstår jeg nu, og det vil jeg i den grad tage til efterretning. For der var tale om en gevaldig misforståelse, og jeg har lovet lige at lade Malte være til efter jul. Han skal have lidt ro på nu. Trække vejret, mærke efter med maven og hjem til sine forældre på Møn, så vidt jeg forstod på HR, som jeg har haft en rigtig fin dialog med det meste af aftenen i går. 

Men jeg troede nok lidt, at Malte flirtede med mig. Jeg mener, han dukker op i ruden lige til venstre for mig på de sidste tre Teams-møder. Tilfældigt? Næppe. Han og jeg er desuden de eneste, der konsekvent har nissehue på. Så vi har noget sammen. Han har hiphophuen fra Pyrus, men Malte er også sådan lidt street. Og – sidst, men ikke mindst: Hans mor bager også småkager til kontoret ligesom jeg. Så jeg havde al mulig grund til at sende ham en lille føljeton af ord og billeder på sms, når jeg alligevel sad der og hyggede med min Mint-Bailey. Men han viste sig ikke at være parat, men mere bare krænket.

Så jeg må aldrig skrive til Malte igen. For Malte er vores studentermedhjælper, og han hjælper kun med frokost og post. Jeg skal bare lige lade Malte være, stod der i mailen fra min chef, som er tre år ældre end mig og kærester med vores junior-projektleder, som er datter af vores jurist. Så det gør jeg så. Lader Malte’rne være. Går ud fra, at det gælder dem allesammen.

Glædelig jul, Malte’r.

Jul på den gamle hjemmearbejdsplads

Hvis der er nogen, der glæder sig i denne tid, så er det Birgitte. 52 år, ny i det fermenterede køkken, men hardcore elitebilist på alle de veje, der fører hjem til jul. Hjemsendt siden marts og i et efterhånden relativt kompliceret forhold til virkeligheden og hverdagen som proaktiv, løsningsorienteret hjemmearbejder.

Birgitte er her for dig. Alle hverdage frem til jul vil hun lukke julefreden ind og tænde lys i den mørke hjemmearbejdstid. Dette er Heartbeats’ coronavenlige hjemmearbejds-julekalender.

Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Find mere om
Footer graphics